Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - SİNEMA sanatçısı Kemal Sunal'ın ölümünün 14'üncü yılında Eskişehir'deki NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi'nde 'Kemal Sunal Anma Sergisi' düzenlendi. Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, "Her ölüm erken diye düşünüyoruz. Bunu hepimiz biliyoruz ama Kemal için hakikaten erken oldu. Yapmak istediği çok şey vardı. Biz de ona doyamadık" dedi.
Kemal Sunal'ın 14'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle NeoPlus Outlet ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen anma sergisinin açılışına Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ile çok sayıda kişi katıldı. Sergide Kemal Sunal'ın film afişleri, filmlerde ve tiyatro oyunlarında giydiği kostümler, özel eşyaları, lisans ve yüksek lisans diplomaları yer aldı.
Gül Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde vefat eden eşi Kemal Sunal'ın 14'üncü ölüm yıldönümünde Eskişehir'de sergi düzenlendiğini belirtti. Sunal şöyle devam etti:
“Bu sene anmayı burada yapıyoruz. Tabi Kemal'in yıllardır biriktirmiş olduğu kostümlerini, aksesuarlarını, özel eşyaları zaten malum. Her şeyini yani kendi arşivini yapmış zaten. Onları sevenleriyle buluşturuyoruz. O da hakikaten izleyicilerin hoşuna gidiyor, onunla birlikte zaman geçirmişler gibi hissediyorlar. Filmlerde oynamanın dışında çok iyi bir aile babası olduğunu herkes biliyor. İyi bir evlat, iyi bir vatandaş. En sonunda da her halde gençlere örnek olmak için, çok içi yanmıştı üniversiteyi bitiremediğinden dolayı. Diplomaları var, o diplomaların tadına tam varamadı. Bir yazıhanesi olup bunları asmak istiyordu. Şöhret olmadan önce oynadığı tiyatro oyunlarındaki sakallarını, bıyıklarını, tespihlerini, gözlüklerini her şeyi saklamış. Yaptığı her şeye yaşadığı her şeye çok değer verdiğini görüyoruz. Herhalde onu bu kadar değerli kılan da bu duyguları olması lazım. Kendisi üzerine yüksek lisans yapan dünyada tek aktör olduğu söyleniyor."
Kemal Sunal'ın erken yaşta yaşamını yitirdiği, ölümünün ardından zor günler geçirdiklerini ifade eden Gül Sunal, "Her ölüm erken diye düşünüyoruz. Bunu hepimiz biliyoruz ama Kemal için hakikaten erken oldu. Yapmak istediği çok şey vardı. Biz de ona doyamadık. Çocukların tam yetişme çağında evde babamız olmadı" dedi.
Kemal Sunal'ın ölümünden sonra ağır güler geçirdiklerini belirten Gül Sunal, "Bundan en çok yara alan Ali oldu. O olay olduğu zaman yanında olduğu için. Kendimizi toparlamamız uzun zaman sürdü. Ama hayat devam ediyor diye bir laf var. Onun dışında tabi Kemal'in bize verdiği büyük bir güç var, hala arkamızda. Hala biz ayakta durabiliyorsak ondan aldığımız güçle duruyoruz. Hakikaten kale gibi bir şey örmüş. Bazen dehşete kapılıyorum düşündüğüm zaman. Ama üzüntü de üzüntü. Tabi zor bir şey. İki çocuğu, tabi bir çok insan var annesiz babasız kalan. Herkes için zor olduğu gibi bizim için de zor" diye konuştu.
Kemal Sunal Anma Sergisi, Eskişehirlilerin ilgisiyle karşılandı. Sergi 20 temmuz tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak.

FOTOĞRAFLI