ESKİŞEHİR'de Engelliler Haftası ve Jandarma teşkilatının 175'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle 27 engelli, temsili olarak 1 günlük askerlik yaptı.
Engellilerin temsili askerlik yapmaları nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Güngör Azim Tuna, 1'nci Hava Kuvveti Komutan Vekili Tümgeneral Cevat Yazgılı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, engellilerin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.
Tören öncesinde 27 engelliye asker kıyafeti giydirip yürüyüş ve selam durma eğitimi verildi. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy yaptığı konuşmada, "Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey onun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın bu hak ve görevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu töreni düzenledik" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 27 engelliye topluca yemin ettirildi. Yemin törenin ardından engellilere Vali Güngör Azim Tuna, Hava Tümgeneral Cevat Yazgılı ve Jandarma Albay Ufuk Özsoy tarafından terhis belgeleri ile çeşitli hediyeleri verildi. Aileleriyle hatıra fotoğrafları çektiren engelliler daha sonra geçit törenine katıldı.

  HT(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)