ESKİŞEHİR'de, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin destek verdiği 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne yaklaşık 40 bin kişi katıldı.
Yürüyüş, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda başladı. Yaklaşık 40 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe geçti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç'ın da aralarında bulunduğu kalabalık sık sık 'Türkiye laiktir laik kalacak' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.
Porsuk Bulvarı ile Köprübaşı, Hamamyolu ve İki Eylül caddelerinden yürüyerek yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Odunpazarı Meydanı'na gelen kalabalık burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunup Önce İstiklal Marşı'nı, ardından da Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve Andımız'ı okudu.
Kalabalığa hitaben Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile ADD Şube Başkanı Azmi Kerman birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kalabalık olaysız dağıldı.