BÜYÜKERŞEN: ESKİŞEHİR İLKLERİN ŞEHRİ
CHP'de yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yılmaz Büyükerşen, kendisinin Eskişehir'de ilk kez arka arkaya dördüncü kez belediye bakanlığını kazandığını söyledi. Büyükerşen, "Eskişehir hep ilklerin bir şehridir. Bu da öyle oldu. Bu seçimlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi biliyorsunuz il belediyesi kanununa tabi kılındı. Çıkarılan kanunla Eskişehir'e bağlı 400 köy belde ve ilçe, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet şemsiyesinin altına girmiş bulunuyor" dedi.
Eskişehirli seçmenlere teşekkür eden Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir belediyesinin yanısıra merkezdeki Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe belediye başkanlıklarını da kazandıklarını belirtti. Büyükerşen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Seçim sonuçları bizim için Eskişehir açısından büyük bir memnuniyet uyandırdı bizlerde. Çünkü Eskişehirli bundan önceki dönemlerde de hep tercihini bizden yana kullanmıştı. Bu seçimde de öyle oldu ve de oylarımız hayli arttı. Merkezdeki üç belediyenin üçünü de aldık. Türkiye'nin alışageldiği elektrik kesintileri gibi bir takım manipülasyonlar ve çeşitli tertiplere rağmen 3 belediye de bugün cumhuriyet Halk Partisi'nindir. Gördüğümüz kadarıyla da AKP'nin oyları Eskişehir'de erimektedir. Orta Anadolu'da bir tek Eskişehir'in adeta bir Estergon Kalesi gibi durması, laik, cumhuriyetçi, Atatürkçü ve hukuk devletinden yana olan bir halktır Eskişehirliler. O bakımdan ben Eskişehirlilere minnet ve şükran duygularımı bir kere daha iletiyorum. Teşekkür ediyorum bütün Eskişehirli seçmene, bizlere oy verenlere, bizlere olan güvenleri bu sefer de boşa çıkmayacaktır. Eskişehir'i daha güzel günler bekliyor. Gönül isterdi ki bütün Türkiye'de de aynı durumu elde edelim. Ama diğer yerlere de baktığımız zaman İstanbul, Ankara, Antalya gibi illeri de Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyları hızla artmış olmasına rağmen çok küçük farklarla kaybetmiş durumdayız. Onun da sebepleri vardır. Gerçi seçim sonuçları henüz kesin değildir. İtirazlar yapıla gelmektedir. O itİrazların sonucunda 3 ilde de 3 büyük metropol ilde değişikliklerin olabileceğini ümit etmekteyim beklemekteyim."
Eskişehir halkına ve Eskişehir'e olan güveninin bir kat daha arttığını söyleyen Büyükerşen, "Ben zaten oldum olalı hep Eskişehirlilere güvenmişimdir hep. Çok aydınlık şehirdir Eskişehir. Aydınlanma şehridir bir diğer deyişle. Eskişehirli seçmen seçici bir seçmendir . Öyle ki Eskişehir dışında görevli olanlar ama Eskişehir'de nüfus kütüğü kayıtlı bulunanlar, yüzlerce, binlerce vatandaş gelip oy kullandı. Bu da Eskişehirlilerin ne derece bilinçli olduğunu ve şehirlerine ne derecede sahip çıktıklarının bir başka göstergesidir" dedi.

EK(EK/ESM)