Hakan TÜRKTAN- Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, () - GEZİ Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 günlük yaşam mücadelesine önceki gün yenik düşen 15 yaşındaki Berkin Elvan, Eskişehir'de geçen yıl 2 Haziran'daki protestolarda uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra ölen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önünde anıldı. Sivil toplum kuruluşu üyeleri Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Aralarında CHP ve İşçi Partisi temsilcileri ile 30'a yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyelerinin bulunduğu yaklaşık 60 kişi İsmet İnönü Caddesi Espark Alışveriş Merkezi yanındaki Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önünde toplandı. Kalabalık ilk olarak Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından da topluca İstiklal Marşı'nı okudu.
Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sevgi Akmen okudu. Berkin'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını iade eden Sevgi Akmen şunları kaydetti:
"Genç fidan, demokrasi şehidi Berkin Elvan uzun bir süredir verdiği yaşam savaşını ne yazık ki kaybetti. Gezi parkı olayları nedeniyle verilen demokrasi mücadelesinde bir evladımızı daha kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Berkin'in 269 gün boyunca verdiği yaşam savaşını kaybetmesi ülkemizi büyük bir yasa boğdu. Ne yazık ki toplum olarak iktidarın güvenlik güçlerinin Gezi parkı olayları ile birlikte artış gösteren hoşgörüden uzak yaklaşımının bedelinin ödemeye devam ediyoruz. Üzülerek gözlenmiyoruz ki, bugüne dek Berkin'i kimin vurduğuna dair en ufak bir adım dahi atılmadı. Bugün iktidarda olanlar Berkin'i ve demokrasi şehidi çocuklarımızı kasten öldürenlere 'Emri ben verdim' derken şiddet kullanan güvenlik güçlerine övgüler dizdiler. Mevcut iktidar için polisin, halkın çocuklarını vurması destan olurken milyonları çalanların çocuklarının bulunması ise darbe girişimi olmaktadır. Türkiye bakan çocuklarının adının karıştığı yolsuzluk iddiaları ile çalkalanırken ekmek almaya giden emekçi ailelerin çocuklarını öldürülmesi ise ibret vericidir. Vur emrini verenler ve iktidar mensupları bu olaydan sorumludur. Adalet yerini buluncaya kadar halkımızın eli onların yakasında olacaktır. Berkin Elvan kısacık yaşamı ile Türkiye demokrasi tarihinde onurlu yerini almıştır. Bir diğer demokrasi şehidimiz Ali İsmail Korkmaz'ın yanında Berkin'e söz veriyoruz. Demokrasiyi yok etmek isteyenlere, ülkenin kaynaklarını yağmalayanlara, ülkeyi orta çağ karanlığına sürükleyenlere ve bölmek isteyenlere karşı mücadelemiz sürecektir. Atatürk Türkiye'si mutlaka bir gün özlenen çağdaş değerlere kavuşacaktır. Demokrasi şehidimiz Berkin Elvan'ın ailesine ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından İşçi Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Erdönmez, Berkin Elvan için yazdığı şiiri okudu. Kalabalık daha sonra dağıldı.

HT,SK(EK/BT) (FOTOĞRAFLI)