ESKİŞEHİR'de Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıldönümü nedeniyle Vilayet Meydanı'nda düzenlenen resmi tören ardından CHP'liler, ardından da İşçi Partisi Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İşçi Partisi üyeleri topluca 'Öğrenci Andı'nı okudu.
Atatürk'ü anma töreni Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda yapıldı. Törene Vali Güngör Azim Tuna, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekili Kazım Kurt ile çok sayıda kişi katıldı. Törende sırasıyla Valilik, 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtı'na konuldu. Saat 09.05'te çalınan 2 dakikalık sirenle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Ardından askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
Atatürk'ün kendi sesinden 10'uncu Yıl Nutku'nun yayınından sonra Vilayet Meydanı'ndaki resmi çelenk sunma töreni sona erdi. Resmi törenin tamamlanmasından hemen sonra alanda bulunan CHP'liler yanlarında getirdikleri çelengi milletvekili Kazım Kurt ve CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Atatürk Anıtı'na bırakıp saygı duruşunda bulundu.
CHP'lilerden sonra İşçi Partisi üyeleri üzerinde 'Mustafa Kemaller Ölmez' yazılı olan çelengi anıta bıraktı. İşçi Partisi üyeleri saygı duruşunun ardından topluca 'Andımız'ı okudu. Törene katılan motosiklet ve bisiklet tutkunları ile sivil toplum kuruluşu üyeleri Atatürk Anıtı önünde bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.