ESKİŞEHİR'de, Büyükşehir Belediyesi ile ETİ Gıda şirketinin işbirliğiyle 10 milyon lira harcanarak yaptırılan 'Sualtı Dünyası' adlı dev kent akvaryumu ziyaretçi akınına uğruyor. Sualtı Dünyası'nı 3 günde 11 bin kişi gezdi.
Sazova Mahallesi'ndeki Bilim Kültür ve Sanat Parkı içinde yer alan 'Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası' geçen cuma gününden itibaren ziyarete açıldı. Eskişehir'in ilk ve tek kent akvaryumu olan Sualtı Dünyası açıldığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Sualtı Dünyası'nı görmek isteyenler, soğuk havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu.
SADECE PAZAR GÜNÜ 5 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Eskişehir'in yanı sıra çeşitli illerden gelen ziyaretçiler su altındaymış gibi his veren tünelde bir taraftan köpekbalığı, vatoz gibi derin deniz canlılarını yakından görerek, balıkların dalgıçlar tarafından beslenmesini izlerken, diğer taraftan değişik tropikal balık ve sualtı canlılarını inceleme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Sualtı Dünyası'nı Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yaklaşık 11 bin kişi ziyaret ettiğini belirtti. Yetkililer, "Pazar günü burayı 5 bin kişi ziyaret etti. Cuma ve Cumartesi günleri ise yaklaşık 6 bin kişi sualtı dünyasını gezdi" dedi.
ENGELLİLER DE GEZDİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, engellilere de Sualtı Dünyası'nı gezdirdi. Sakatlar Derneği ile yapılan işbirliği ile otobüslerle Sualtı Dünyası'na getirilen bir grup engelli, dev akvaryumdaki değişik deniz canlılarını görme imkanı buldu.
Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda 3 bin 200 metrekarelik alana kurulan ve 2 bin 350 metrekarelik kısmını akvaryumun oluşturduğu sualtı dünyasının 850 metrekarelik bölümü ziyaretçiler için hediyelik eşya satış mağazası ve kafeterya olarak düzenlendi.
2 BİN 150 BALIK
Teraryum, Dokunma akvaryumu, Tropikal akvaryum, Amazon nehri ve Mersin akvaryumu gibi bölümleri olan Sualtı Dünyası'nda 84 farklı türden toplam 2 bin 150 balık bulunuyor. Sualtı Dünyası'nda ziyaretçiler Kuzey Ege, Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleri ile de tanıştırılıyor.
Haftanın 7 günü 10.00- 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak akvaryumda bilet fiyatları yetişkinler için 3 TL, öğrencilere ise 2 TL.