İZMİT Körfezi'nin Karamürsel İlçesi açıklarında, Büyükşehir ve Karamürsel Belediyeleri ile Karamürsel Su Altı Sporları Kulübü Derneği'nin (KARSAD) girişimiyle, dalış turizmini canlandırmak ve balık popülasyonunu artırmak için eski bir yolcu gemisi batırıldı. 
Karamürsel Sahilinde düzenlenen gemi resif törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, KARSAD üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’de turizmi canlı tutmak için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini, bu batığın Karamürsel’de su altı turizmini hareketlendireceğini söyledi. 
Bundan 32 yıl önce 1981 yılında yapılan ve 2011 yılında ekonomik ömrünü tamamladığı için İzmit Marina Sahili'nde demirlenerek Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet dışına çıkardığı 26 metre uzunluğundaki yolcu gemisi, Karamürsel sahili açıklarında 20 metre derinliğe batırıldı. Gemi batırma işlemi yaklaşık bir saat sürdü. Bu çalışmanın balık çeşitliliğinin arttırılması, balıkçılık sektörünün gelişmesinin yanı sıra, sportif balıkçılık ve aletli dalış için Karamürsel’i bir cazibe merkezi haline getirmesi amacıyla yapıldığı belirtildi.
 
AÖ(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)