DENİZLİ’de tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçen çarşamba günü kalp yetmezliği sonucu vefat eden TBMM 19 ve 20’nci dönem Denizli eski Milletvekili Mustafa Haluk Müftüler, cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Denizli'de, iki kez ameliyat olduğu bağırsaklarındaki rahatsızlık üzerine hastaneye kaldırılan eski Milletvekili Haluk Müftüler, geçen çarşamba 72 yaşında kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. DYP ve ANAP'tan milletvekilliği yapan Müftüler, TBMM'de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı da yapmıştı.
Kurtuluş Savaşı yıllarında Denizli’de Kuvayi Milliye hareketini başlatan Müftü Ahmet Hulisi Efendi'nin torunu olan Mustafa Haluk Müftüler’in cenaze namazı Denizli Yeni Cami’de cuma namazına müteakip kılındı. Cenaze namazına Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Müftüler'in cenazesi Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.