TEM Otoyolunun Gebze-Körfez İlçeleri arasında, güney yolu olarak da adlandırılan Ankara istikametindeki viyadüklerin onarım çalışmaları nedeniyle geçen Pazartesi sabahıdan itibaren ulaşıma kapanmasının ardından başlayan sıkıntı sürüyor.
Özellikle Gebze turnikelerinin bulunduğu noktadan sabah ve akşam saatlerinde doruğa ulaşan trafikteki sıkışıklık D-100 Karayolu'nun Gebze çıkışındanr Körfez İlçesi'ne kadar devam ediyor. Ancak bu saatlerde bu bölgeyi iyi bilenler 3-4 saati bulan sıkışıklığa takılmamak için tek alternatif geçiş yolu olan eski İstanbul yolunu kullanıyor.
D-100 ve TEM Otoyolları yapılmadan önce 1960'lı yıllara kadar İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan ve tek yol olan ve İzmit'in Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü arkasından başlayarak Karayakuplu, Sevindikli, Denizli, Molla Fenari, Gebze, İstanbul Sultanbeyli ve Üsküdar'a kadar uzanan eski İstanbul yolunu bilenler bu yolu kullanıyor. Bugüne kadar sadece çevre köylerde yaşayanların kullandığı, asfalt ancak çok dar ve virajlı yol, özellikle Gebze'den İzmit istikametine doğru saat 17.00'dan sonra büyük hareketlilik yaşıyor.

MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)