ANKARA'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski bakanlardan Rüştü Kazım Yücelen, memleketi Mersin'in Anamur İlçesi'nde toprağa verildi.
Ankara'dan ailesi tarafından alınan Rüştü Kazım Yücelen'in cenazesi gece Anamur Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Öğle saatlerinde morgdan alınan cenaze Akdeniz Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada, Kuran-ı Kerim okunurken, Yücelen'in eşi Fatma Müzeyyen Yücelen, oğulları Ali, Mustafa ve Hakan Yücelen taziyeleri kabul etti. Cenaze daha sonra Akdeniz Camisi'ne götürüldü. Buradaki törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyar, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döken Fatma Müzeyyen Yücelen'i yakınları teselli etmeye çalıştı. Rüştü Kazım Yücelen'in tabutu başında nöbet tutan polislerden biri kısa süreli baygınlık geçirdi. Polise, cenaze törenine katılanlar yardım edip yere düşmesini engelledi. Yücelen'in cenazesi Anamur Müftüsü Muhammet Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra Anamur Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
66 yaşında vefat eden Rüştü Kazım Yücelen, 1983'te kurulan Anavatan Partisi (ANAP) ile siyasete girmiş, 17'inci, 18'inci, 19'uncu ve 20'inci dönemlerde İçel Milletvekili olarak Mersin'i TBMM'de temsil etmiş, ANAP hükümetlerinde İçişleri, Sanayi ve Ticaret ile Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı.