ANTALYA, () - KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Demre'de karşılaştığı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'a, eski bir hükümet üyesi olarak bir özeleştiride bulunmak istediğini söyleyerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kendi bakanlığı da dahil, bir önceki dönemde olanın daha altında yardım aldığını kaydetti.
Antalya'nın Demre İlçesi'nde dün akşam yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, gezisi sırasında Kültür ve Turizm eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'la karşılaştı. Sıcak bir selamlaşmanın ardından bir kahvenin önünde yapılan çay sohbetinde Bakan Günay, Belediye Başkanı Akaydın'ın çok başarılı bir rektörlük dönemi geçirdiğini belirterek, "Geçen dönemde de kıt imkanlar içinde Antalya'ya güzel hizmetler yaptı" dedi. Ayrıca bir özeleştirinin de yapılması gerektiğini dile getiren Ertuğrul Günay, şunları söyledi:
"Eski bir hükümet üyesi olarak bir özeleştiride bulunmak istiyorum, (Antalya Büyükşehir) bizim bakanlık dahil olmak üzere bir önceki dönemde olanın daha altında yardım aldı. Buna rağmen önceki dönemle kıyaslanamayacak güzel hizmetler yaptı. Bu önümüzdeki süreçte hükümetin de değişmesini beklediğimiz için daha rahatlayacak, zannediyorum."
Ertuğrul Günay'ın özellikle hükümetin değişeceği yönündeki ifadelerinin ardından kahkahalar yükselirken Günay, Başkan Akaydın'ın eliyle dizine dokunarak "Benden bu kadar" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise Günay'a bakanlığı dönemindeki çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Sohbetin ardından eski Günay, Akaydın ve o sırada kahvede bulunan Demreliler hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Akaydın, Günay'ın açıklamalarını şöyle değerlendirdi:
"Benim adıma bir sevindirici olay, Sayın Bakan bizzat kendi ağzıyla son 5 yıldır iktidar nimetlerinden Büyükşehir Belediyesi'nin yararlandırılmadığını söyledi, buna rağmen güzel işler yaptığımızın altını çizdi. Bu da 5.5 yıl bakanlık yapmış bir siyasinin samimi itirafıdır. Gerçekten de öyle oldu."

EB(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)