Bahri KARATAŞ/İZMİR, ()- İZMİR'de kıskançlık krizine girdikten sonra, uyuyan, 2 çocuk annesi, 27 yaşındaki Şeyda G.'nin üzerine kovayla 20 litre kaynar su döküp haşladığı iddiasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Mustafa G.'ye 7 yıl hapis cezası verildi.
Olay, geçen mayıs ayında, Karabağlar İlçesi Eskiizmir semtinde, meydana geldi. Mustafa G., işten eve geç geldiği için kıskandığı eşi Şeyda G.'nin üzerine uyurken kovayla kaynar su döktü. Ardından eşinin üzerine çıkıp yumruklayan, yorganla boğmaya çalıştığı iddia edilen Mustafa G., eşinin kendisi hakkında şikayetçi olmayacağını söyleyince üzerine işkenceye son verdi. Daha önce de eşine şiddet uygulayan fakat aldığı ceza 5 yıl ertelenen Mustafa G., olayın ardından polise teslim oldu.
Vücudu ve yüzünde 3'üncü derece yanık oluşan ve hayati tehlikesi bulunan talihsiz kadın, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'nde yoğun bakıma alındı. Cezası 5 yıl ertelenen ancak tekrar eşine karşı şiddet uygulayan Mustafa G. ise tutuklandı. Mustafa G., hakkında 'Kasten eşini öldürmeye teşebbüs' suçundan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, Şeyda G., avukatı Aytekin Baltalı ile tutuklu sanık Mustafa G.. ile avukatı Kazım Ayaydın katıldı. Bundan önceki duruşmada ifade veren ve daha önceki evliliğinden 5 çocuğu bulunan sanık Mustafa G., eşinin üzerine kovayla su dökmediğini, kahve makinesinin suyunu döktüğünü söyledi.
Mustafa G., ifadesinde, şunları anlattı:
"Olay günü saat 03.00'de eve geldi. Kendisini getiren arabada, bir kadın ve erkek vardı. Erkek ile öpüştü. Balkondan olanları seyrettim. Cebinden 2 prezervatif çıktı. Tartıştık, küfür etti. Elimde bulunan kahve suyunu üzerine döktüm. Kendisini alıp hastaneye götürdüm. 6 yıldır birlikte yaşıyorduk, 3 yıl önce resmi nikah kıydık. Eşimi kesinlikle dövmedim. Evlendikten sonra kendisi bir masaj salonunda çalıştığını söyledi. Bunu duyunca boşanmak için dava açtım. Yaptığımdan çok pişmanım."
Şeyda G., ise, eşinin olay günü telefonla aradığını, eve gelince kahve içmek istediğini söylediğini, ardından birlikte uyuduklarını belirterek, "Sabaha karşı elinde kovayla başımda durduğunu gördüm. Kendisi çalışmıyor, sürekli benden para istiyor. Çalıştığım işi kendisinden izin alıp yapıyorum. Ben evde yokken 2 çocuğuma işkençe uyguluyordu. Daha önce de bana şiddet uyguladığı için ceza aldı. Kovadaki kaynar suyu üzerime döktü. Elinden nasıl kurtuldum bilmiyorum. Vücudumun her yeri yanık içerisinde. Kadınlığımdan ve insanlığımdan utanıyorum. Kocamdan şikayetçiyim."
Cumhuriyet Savcısı Eren Yenice, davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklarken, sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini, tahliye isteminin reddedilmesini istedi. Sanık avukatı Kazım Ayaydın, müvekkilinin mağduru yaraladığını ancak öldürmek kastı olmadığını, suçu ağır tahrik altında işlediğini söyledi.
Sanık Mustafa G. de, öldürme amaçlı hareket etmediğini, yaraladıktan sonra alıp kendisini hastaneye götürdüğünü ifade ederek "Takdir mahkemenindir” dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa yaralama suçundan verdiği 9 yıl hapis cezasını duruşmalardaki iyi hali ve pişmanlığını gözönüne alıp cezasını 7.5 yıla çevirirken, dosyanın Yargıtay'da temyiz aşamasının uzun süre alacağını göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.
Kendisinin toplum içine çıkamaz duruma getiren eşinin tahliye edilmesine anlam veremediğini belirten Şeyda G., "Artık ölümü yakınımda hissediyorum. Devletin beni korumasını istiyorum. Sürekli korku içeresinde yaşayacağım” dedi. Şeyda G.'nin avukatı Aytekin Baltalı ise müvekkilinin eşinin oturduğu ev ve etrafına yaklaşmaması için Cumhuriyet Savcılığı'na “Koruma kararı” alınması için dilekçeyle başvuracaklarını belirtti. Şeyda G., ile Mustafa G. arasındaki boşanma davası henüz sonuçlanmadı.

BK(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)