Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ta ayrı yaşadığı eşi 39 yaşındaki Sevim Gündoğdu'yu, işyerinde bıçaklayarak öldüren 42 yaşındaki Mehmet Gündoğdu müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanık hakkında Uşak Devlet Hastanesi tarafından verilen, akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapora itiraz üzerine, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden yeniden rapor alınmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
Bir apartmanda kapıcı olarak çalışan Mehmet Gündoğdu, geçen yıl 23 Ekim'de, iki aydır ayrı yaşadığı tek çocuğunun annesi Sevim Gündoğdu'yla konuşmak için temizlik görevlisi olarak çalıştığı İslice Mahallesi'ndeki dershaneye gitti. Mehmet Gündoğdu, barışma isteğini reddeden eşini vücudunun üç ayrı yerinden bıçaklayarak öldürdü. Gündoğdu, olayın ardından polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Cinayet sanığı Mehmet Gündoğdu, Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Gündoğdu., öldürülen Sevim Gündoğdu'nun yakınları ve davaya müdahil olarak katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, sanık Gündoğdu için Uşak Devlet Hastanesi tarafından verilen akli dengesinin ve cezai ehliyetinin yerinde olduğuna dair rapor okundu. Rapora sanık avukatı itiraz edip Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden yeniden rapor alınmasını istedi. Mahkeme sanık avukatının bu talebini kabul edip, duruşmayı erteledi.
DURUŞMA ÇIKIŞI AÇIKLAMA
Davaya müdahil olarak katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, "Katil zanlısının en ağır cezayı alması için, Sevim kardeşimize adalet talebimizle ailesi ile birlikte adalet mücadelemize devam ediyoruz" dedi. Kadın cinayetlerinin toplumsallaştığını ifade eden Kurt, "Halkımız şahitliğini, öldüren erkek şiddetinden yana değil, şiddeti reddedip yaşam hakkı mücadelesi veren kadından yana yapmaktadır. Hükümetin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hala kaç kadının öldürüldüğünü, katillerin ne ceza aldığını bilmediğini halktan, yasam hakkı mücadelesi veren kadınlardan, öldürülen kadın yakınları için adalet mücadelesi veren ailelerden çekinmeden söyleyebilmektedir. Devleti bu sorumsuzluğu bırakıp kadınları etkin koruma görevini yerine getirmeye ve caydırıcılığı hayati önem taşıyan, kadın cinayetine nitelikli halden ağır ceza verdirecek yasayı kabul etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

YK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)