ERZURUM'da yaşayan 4 çocuk babası 55 yaşındaki Sırrı K., 32 yıllık eşi ve oğlu tarafından dövüldüğü edildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 15 yıl önce de uyurken eşi tarafından bıçaklandığını öne süren Sırrı K., "Can güvenliğim yok, koruma istiyorum. Kadın hakları var da erkek hakları nerede ? 32 yıldır yüzüm gülmedi, biri bana mutluluğun ne olduğu anlatsın" dedi.
Merkez Aziziye ilçesine bağlı Gezköy'de yaşayan Sırrı K. 32 yıl önce Leyla K. ile severek evlendi. Evlendiği günden beri yüzünün gülmediğini söyleyen Sırrı K., Ramazan öncesi 50 yaşındaki eşi ve 30 yaşındaki oğlu Sercan tarafından iddiaya göre dövüldü. Bunun üzerine 11 yaşındaki oğlu Efe'yi yanına alarak evden ayrılan ve Yakutiye ilçesindeki Rabia Ana Mahallesi'nde yaşamaya başlayan Sırrı K., avukatı ile birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na giderek eşi ve oğlundan şikayetçi oldu. Hayvancılıkla uğraştığını belirten ve yaşadıklarını gözyaşı içerisinde anlatan Sırrı K., şunları söyledi:
"Geçtiğimiz 27 Haziran günü oğlumun kredi kartı borcu yüzünden aile içinde tartışma çıktı. Eşim yerden taş aldı başıma vurdu, elimi ısırdı. Kavga çıkınca camlar kırıldı, cam parçasıyla ensemi kesti. Öz oğlum tekme, yumruk atarak beni dövdü. Polislik olduk. Dört çocuk babasıyım. Bir oğlum cezaevinde, kızım ise evli. Küçük oğlumla Tebrizkapı semtindeki babaevine yerleştik. 18 büyükbaş hayvan onların oturduğu evde kaldı. Eşim 'Gelme öldürürüm' diyor. Bunların hepsi telefon kayıtlarında var. Ben de yaşamak istiyorum, ölmek istemiyorum. Hayvanlarıma el koydu, ölümle tehdit ediyorlar. Can güvenliğim yok, koruma istiyorum. Kadın hakları var da erkek hakları nerede? 32 yıldır yüzüm gülmedi, biri bana mutluluğun ne olduğu anlatsın. Mutluluk ne bilmiyorum. Yaşamak ve mutlu olmak istiyorum. Sevmez olaydım, almaz olaydım. Bu kadar yıl çocuklarım için katlandım. Kötü hiçbir alışkanlığım yok. "
Müvekkili için Cumhuriyet Savcılığı'na 'öldürmeye teşebbüs, tehdit, hakaret ve gasp' suçlarından şikayetçi olduklarını hatırlatan avukat Erhan Topcu ise koruma talebinin yanı sıra, eşi ve oğlu için evden uzaklaştırma talebinde bulunduklarına kaydetti. Erzurum'da ilk erkeğe şiddet olayı ile karşılaştığını belirten Avukat Topcu, "Kadınlar için geçerli olan haklar, erkekler için de geçerli. Şiddet gören erkekler, savcılığa suç duyurusunda bulunmalı" dedi.


FOTOĞRAFLI