İZMİR, () - EGE Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Youtube’un da erişime kapatılmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Twitter’ın ardından Youtube’a da erişimin engellenmesi, ülkemizde rejim kaygılarını artıran bir gelişme olup, demokrasimizin geleceği açısından kapatmaya neden olarak gösterilen ortam dinlemeleri ve bunların sosyal medyada yayınlanması kadar vahimdir" dedi.
Twitter’den sonra Youtube’nin de yasaklanmasının ardından ESİAD Başkanı Bülent Akgerman yazılı açıklama yaptı. Akgerman’in yasaklar konusunda şu değerlendirmede bulundu:
"Vatandaş olarak demokrasinin en önemli görevlerinden birine, birkaç gün sonra seçimlerde oy kullanmaya hazırlandığımız bir zamanda, Twitter’ın ardından Youtube’a da erişimin engellenmesi, ülkemizde rejim kaygılarını artıran bir gelişme olup, demokrasimizin geleceği açısından kapatmaya neden olarak gösterilen ortam dinlemeleri ve bunların sosyal medyada yayınlanması kadar vahimdir. Ne yazık ki bu tür siyasi mücadele yöntemleri ülkemizde uzunca bir süredir alışkanlık haline gelmiş, demokrasimize, ülkemizin saygınlığına vereceği zarar düşünülmeden yaygınlaşmasında sakınca görülmemiştir. O zamanlarda akla dahi getirilmeyen sosyal medya engellemelerinin bugün aksi mahkeme kararına rağmen ardarda gerçekleştirilmesinden demokrasimiz ve Anayasal özgürlüklerimiz adına kaygı ve büyük üzüntü duyuyoruz."

İÖ(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)