DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Yağmurlu Köyü'nde 8.5 aylık hamile eşi Zeynep Taş, yemek hazırlamadığı için kardeşi Kaddafi Taş tarafından dövülerek öldürülen Nurettin Taş, kardeşinin en ağır cezayı alması için elinden gelen bütün çabayı göstereceğini söyledi. Zeynep Taş'ın babası Yunus Arık ise, devletin kadına yönelik şiddet ve katliamlara el atması gerektiğini belirterek, "8.5 aylık hamile kızıma yapılan zulümdür. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi. Zeynep'in dayısı öğretmen Abdülselam Kılıç da, kadına yönelik şiddet ve katliamların önlenmesi için bir devlet politikasının oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Bismil'e bağlı Yağmurlu Köyü'nde 2 çocuk annesi 8.5 aylık hamile olan Zeynep Taş, 3 ay önce İstanbul'dan evlerine gelerek kalan kayınbiraderi 40 yaşındaki Kaddafi Taş tarafından, kahvaltı hazırlamadığı için dövülerek öldürüldü. Bismil Devlet Hastanesi'ne 'Damdan düştü' denilerek götürülen ölü kadının bebeği gerçekleştirilen operasyon ile canlı olarak alındı ve Diyarbakır'da hastaneye kaldırıldı. Zeynep Taş'ın ailesi, Bismil'deki İhsaniye Camisi'nde taziyeleri kabul ederken, eşi Nurettin Taş ise köyde 6 yaşandaki oğlu Mustafa ve 3 yaşandaki kızı Hira ile kaldı. 
'KARDEŞİM BENDEN 4 CAN ALDI' Köyde gazetecilere olayı anlatan Nurettin Taş, kendisinin olay esnasında Bismil'de olduğunu ve olayı duyar duymaz köye geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Yolda eşimin başka bir araç ile hastaneye kaldırıldığını gördüm. Hastaneye gittiğimde dünyam başıma yıkıldı. Kardeşim sadece eşimi değil benden 4 can aldı. 3 gündür uyuyamıyorum. Cumhuriyet savcısına da söyledim. Eğer onu bırakırlarsa cezasını ben vereceğim. Keşke mahsum ve zavallı olan eşim yerine kardeşim beni öldürseydi.  Kesinlikle ve ne pahasına olursa olsun, hayatım pahasına olsa bile kardeşimin en ağır cezayı alması için çalışacağım. O insanın en ağır cezayı alması için adaletin kapısını ben çalışacağım."  'DEVLET OLAYA EL ATSIN'
Taziyeleri kabul eden Zeynep Taş'ın babası Yunus Arık ise, savcılıktaki ifadelere göre kayın biraderinin 8.5 aylık hamile olan kızı Zeynep'ten kahvaltı hazırlamasını istediğini, kızının da hasta olduğunu ve yerden kalkamadığını belirtmesinden sonra dayak yediğini belirterek şunları anlattı:
"Kızımı öldüresiye dövmüş ve öldürmüş. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e sesleniyorum. Benim kızım öldü, başka kızlar ve kadınlar ölmesin. Damadım olay sırasında evde değilmiş. Kayınbiraderi de İstanbul'dan gelmiş onlarda kalıyormuş. Hatta o kadar dayaktan sonra balkondan atmaya kalkışmış. Devlet bu olaylara el atsın bir daha yaşanmasın. Bu adama en ağır ceza ne ise onu versinler."   Zeynep Taş'ın öğretmen olan dayısı Abdülselam Kılıç ise, gerekçe ne olursa olsun masum bir kadına şiddet uygulandığını ve kadının katledildiğini vurgulayarak şöyle dedi:
"Ülkemizde son dönemlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddet ve katliamlara bir yenisi eklendi. Bizi yaralayan budur. Kadına yönelik şiddet ve katliam bizi çok üzüyor. Kesinlikle önüne geçilmesi gerekir. Kadın cinayetlerine karşı toplumun daha duyarlı ve organize hareket etmesi gerekir. Mahkemeler yıllardır ne yazık ki bu tür davalarda tahrik indirimi uyguluyor. Devletin buna karşı bir politika belirlemesi ve bunun üzerine gitmesi gerekir."   KAYINBİRADER TUTUKLANDI, BEBEK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR Cinayet şüphelisi kayınbirader Kaddafi Taş, çıkarıldığı mahkemede dün gece tutuklanırken, Zeynep Taş'tan operasyon ile alınan bebeğin ise Diyarbakır'da tedavisi sürüyor. Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde yaşam destek ünitesine bağlı yaşatılan 8.5 aylık bebeğin şu anda yanında aileden kimsenin bulunmadığı belirtildi.