ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde kardeşine ait evin çatısını onarırken elektrik akımına kapılarak ölen 30 yaşındaki Yılmaz Gökmen'in eşi 23 yaşındaki Zehra Gökmen, 1 hafta sonra Gaziantep'te dördüz bebek dünyaya getirdi. Bebeklerin ikisinin kalbi delik, ikisi de eksik gelişim nedeniyle engelli kalma riski taşıyor.
Suruç'ta akraba olan Zehra ve Yılmaz Gökmen çifti 8 yıl önce evlendi. Çiftin evliliklerinden 7 yıl önce 'Barış' adını koydukları bir çocukları dünyaya geldi. Daha sonra yeniden çocuk sahibi olmak isteyen ve Suruç'taki özel bir tıp merkezinde tedavi görmeye başlayan Zehra Gökmen geçen yıl hamile kaldı. Dördüz bebek bekleyen ve hamileliğinin son dönemi riskli olduğu ifade edilen Gökmen, geçen Ekim ayında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kontrol altında tutuldu.
AKIMA KAPILARAK ÖLDÜ
Zehra Gökmen hastanede doğum için beklerken, tornacılık yapan Yılmaz Gökmen ise kız kardeşinin evinin çatısını onarırken yüksek gerilim hattına dokununca akıma kapılarak öldü. Yılmaz Gökmen toprağa verilirken, ölüm haberi doğum için hastanede bulunan eşine söylenmedi. Zehra Gökmen, haberdar olmadığı eşinin ölümünden bir hafta sonra 3'ü kız 4 bebek dünyaya getirdi. Kızlara 'Ecrin Zozan', 'Fidan' ve 'Hebun', erkek bebeğe ise 'Şervan' adı verildi.
BEBEKLER HASTA
Bebeklerinin hasta olduğunu öğrenince büyük üzüntü yaşayan Zehra Gökmen, eşinin ölüm haberiyle de tamamen yıkıldı. Eyyüp Sultan Mahallesi'nde emekli babası ile birlikte oturan Zehra Gökmen, eşinin ölümünden 1 hafta sonra dünyaya gelen bebekleri Hebun ile Şervan'ın kalbinin delik, Ecrin Zozan ile Fidan'ın ise eksik gelişim nedeniyle kol ve bacakları kısa olduğu için engelli kalma riski bulunduğunu ifade etti. 7 yaşındaki oğlu Barış'ın doğumundan sonra yeniden çocuk sahibi olmak için tedavi gördüklerini  kaydeden Zehra Gökmen şunları anlattı:
"Barış'ın ardından çocuğumuz olmayınca ilaç tedavisi görmeye başladık ve dördüz bebeğe hamile kaldım. Haberi alınca rahmetli eşim ile birlikte büyük mutluluk yaşadık. Ben hastanede tutulurken eşim akıma kapılarak ölüyor. Doğumdan sonra çocuklarımın hasta olduğunu, günler sonra ise eşinin ölüm haberini duyunca yaşadığım mutluluk hüzne dönüştü."
'GELİRİM YOK, BEBEKLERİME BAKAMIYORUM'
Zehra Gökmen, bakımları zor olan ve özel mamayla beslenmesi gereken bebeklerini güçlükle yaşattığını ifade etti. Çocuklarının tedavisi ve bakımları için gerekli desteğin sağlanması için kendisine yardımcı olunmasını isteyen genç kadın şunları söyledi:
"Bebeklere bakamıyorum. Hiçbir gelirim yok. Çocuklarımın ikisinin kolları ve bacakları kısa, ikisinin de kalbi delik. Sağlık güvencemiz de yok. Eşim vefat ettiği için hiçbir gelirim yok. Emekli babamın desteğiyle yaşamaya çalışıyoruz. Çocuklarımı yaşatmak ve tedavilerinin yapılarak sağlıklarına kavuşması için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyorum." Zehra Gökmen'in babası Ethem Özkan da, emekli maaşı ile dördüz torunlarına bakmakta zorlandığını söyledi.