Burhan CEYHAN / AYDIN, () - AYDIN'da 21 yaşındaki Şengül Demirel, 3 çocuğunun babası eşi 23 yaşındaki Serdar Demirel'in, kendisini 13 yaşındayken kaçırıp evlenmesi nedeniyle cezaevine girmesi üzerine mağdur oldu. 3 çocuğuyla Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki ailesinin yanına sığınmak zorunda kalan genç kadın, yetkililerden eşinin kalan cezasının affedilmesini, ya da Aydın'dan Bursa'daki bir cezaevine nakledilmesini istedi.
Aydın'ın Didim İlçesi'nde yaşayan inşaat işçisi Serdar Demirel, 8 yıl önce tanışıp gönlünü kaptırdığı ve o dönemde 13 yaşında olan Şengül Dursun'u kaçırdı. Kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine Demirel, cezaevine girdi. 4 ay sonra tahliye edilen Demirel hakkında 'Küçük yaşta çocuğun istismarı' suçundan kamu davası açıldı. Bu sırada Şengül'ün "Severek kaçtım" demesi ve Dursun'un ailesinin de rıza göstermesi üzerine çift imam nikahıyla evlendi. Çiftin bu evliliklerinden Sultan (6), Muhammet (5) ve Küflan (3) adını verdikleri 3 çocukları dünyaya geldi.
HAPİS CEZASI NEDENİYLE YAŞAMLARI KABUSA DÖNDÜ
Tam mutluluğu yakaladıklarını sanan çiftin hayatı, Serdar Demirel'in, hakkındaki kamu davasında 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla kabusa döndü. Didim'de yakalanan Demirel, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle bir yıl önce Aydın Cezaevi'ne gönderildi. Eşinin hapse girmesiyle üç çocuğuyla ortada kalan genç kadın, Bursa İnegöl'deki baba ocağına döndü.
Eşiyle cezaevinde resmi nikahlarının kıyıldığını belirten Şengül Demirel, mağdur olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Çocuklarımla Bursa'da ailemin yanında kalıyorum. Cezaevine eşimi görmeye gitmek için bugüne kadar, çevremdekilere 15- 20 bin lira borç yaptım. Devletin verdiği 300 lira ile üç çocuğumla nasıl geçineyim? Eşimin kardeşlerinin yardımı olmasa, perişan olurduk. Eşim engelli olduğu için askerliğini bile yapmamıştı. Devlet büyüklerinden eşimin ya Bursa İnegöl İlçesi'ndeki bir cezaevine naklini ya da kalan cezasını affedilmesini istiyorum."

FOTOĞRAFLI