MANİSA’nın Saruhanlı İlçesi’ne bağlı Taşdibi Köyü’nde yaşayan ve 65 yıl önce henüz 8 aylık evliyken tartıştığı eşi her iki elini de bileklerinden tırpanla kesen 85 yaşındaki Ayşe Gökkaya erkeklere, "Eşinize şiddet uygulamayın" çağrısında bulundu. Elleri olmamasına rağmen yaşama tutunan Gökkaya, bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri kent merkezinde satarak geçimini sağladığını kaydetti.
Saruhanlı İlçesi’ne bağlı Taşdibi Köyü’nde yaşayan Ayşe Gökkaya, 65 yıl önce aynı köyde yaşayan M.A.G. ile evlendi. Mutlu bir yuva hayali kuran Gökkaya’nın hayatı, henüz 8 aylık evliyken, bir yakınının düğününe hediye götürmesiyle adeta kabusa döndü. Büyük acı yaşadığı günü, yıllar geçmesine rağmen unutamadığını dile getiren Gökkaya şunları anlattı:
"Köyde bir yakınımın düğününe hediye götürdüm. Bizde düğün evine hediye götürmek adettir. Bir iki parça basmayı verdiğim için eşim bana çok kızdı. Kayınvalidemin de dolduruşuyla tartışma yaşadık. Eşim beni tarlaya götürdü. Orada hediyeyi hangi elimle verdiğimi sordu. Hediyeyi verdiğim sağ elimi tırpanla kesti. Ardından diğer elimi de bileğimden kesti. Olaydan sonra eşim tutuklandı ve boşandık. Kendisi 24 yıl hapis yattı."
ERKEKLERE NASİHAT
Çocuğunun olmadığını, bir daha evlenmediğini ve çok zor günler geçirdiğini anlatan Ayşe Gökkaya, erkeklere seslenip, "Benim hayatım anlamsız bir olay yüzünden değişti. Ellerimi kaybettim. Eşinize karşı kibar olun. Kadınlara şiddet uygulamayın. Benim hayatım çile içinde geçti. O olayı hatırladığımda gözlerim doluyor. Ama benim de kaderim böyleymiş. Ben hayata küsmedim. Kendi işimi kendim yapıyorum" dedi.
BAHÇESİNDEKİ ÜRÜNLERİ SATIYOR
Eski eşinin bir süre önce öldüğünü belirten Ayşe Gökkaya, her gün Taşdibi Köyü’ndeki bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri toplayıp Manisa kent merkezinde sattığını ve yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Gökkaya, üç ayda bir bin TL engelli maaşı aldığını da kaydetti.