SAMSUN’un Canik İlçesi’ne bağlı Gödekli Köyü sakinleri, evlerinde su bulunmadığı için köyün yakınındaki dere ve çeşmelerden eşeklerle su taşıyarak yaşamlarını sürdürüyor. Erkeklerin inşaat işçisi olarak gurbette çalıştığı köyde su taşıyan kadınlar isyan ederek yardım istedi.
Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gödekli Köyü sakinleri su ihtiyaçlarını gidermek için yıllardır evlerine eşeklerle su taşıyor. 2006 yılında köye ilk defa içme suyu şebekesi yapıldığını ancak faaliyete geçtiği gün su borularının patlaması sonucu bir daha kullanılamadığını belirten köylüler, yetkililerden yardım istedi. Sonbaharda yer altı sularının azalması ile birlikte köy çeşmesindeki suların da azaldığını belirten vatandaşlar susuzluk nedeniyle isyan etti. 
'ÖMRÜM EŞEKLERLE SU TAŞIYARAK GEÇTİ'
40 yaşındaki Ayşe Arıkan, su olmadığı için çok mağdur olduklarını söyledi. Arıkan, "Ben kendimi bildim bileli bu köyde su yok. 2006’da evlerimize su hattı döşememizi istediler, 'su gelecek' dediler. Depoyu açtılar musluktan 1 dakika su geldi sonra kesildi. Boruların patladığını söylediler. Bir daha da su akmadı. Ömrüm böyle su sıkıntısıyla geçti. Bu devirde eşeklerle su taşıyoruz. Bize yardım edilmesini istiyoruz. Sesimizi artık duysunlar. Perişan olduk. Artık sabrımız kalmadı" dedi. 
'EŞİM GURBETTE GİDİNCE BİZ SU TAŞIYORUZ'
5 çocuk annesi 38 yaşındaki Sevim Tekin, çocuklarının su olmadığı için sarılık geçirdiğini belirterek, "Eşim gurbette olduğu için evlerimize suyu biz taşıyoruz. Köyümüzde sadece bir çeşmede su akıyor. Evlerimizde zaten su yok. 3 depo var ama boş duruyor. Eşeklerle derelerden su taşıyoruz. Hayvanlardan bir farkımız kalmadı. Bizim halimizi görmek için yetkililer buraya gelsin halimizi görsünler" diye konuştu. 
'ÇARŞIYA GİDİNCE MUSLUKTAN SU AKTIĞINI GÖRÜYORUZ'
Evlerine yaptıkları su tesisatının yıllardır kullanılmadan durduğunu söyleyen 5 çocuk babası 43 yaşındaki Bayrak Tekin, "Çarşıya gidince usluklardan su aktığını görüyoruz. Eşeklerimizin adını Kemal Sunal’ın filmindeki gibi 'Kadife' koyduk. Kadifelerle derelerden evimize su taşıyoruz. Biz gurbete gidince hanımlarımız su taşıyorlar. Çok zor durumdayız. Filmlerde bile böyle perişanlık olmaz" dedi.
GEÇEN YIL SONDAJ ÇALIŞMASI YAPILDI
Öte yandan İl Özel İdaresi yetkilileri 2006 yılında köye 3 su deposu ve tesisatının yapıldığını suyu kullanan köylülerin elektrik faturasının yüksek gelmesi nedeniyle sistemi çalıştırmaktan vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca geçen yıl bölgede sondaj çalışması yapıldığı ancak yeterli su kaynağının da bulunamadığı bildirildi.