ERZURUM'un işgalden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü Atatürk Anıtı'nın bulunduğu havuzbaşındaki törenlerle kutlandı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, halkın bayramını kutladı.
Bugün saat 09.00'da Erzurum Valiliği'ne giden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Vali Ahmet Altıparmak'tan kentin sorunları hakkında bilgi aldı. Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümünün kutlandığı günde kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Güllüce, çocukluğunun Erzurum'da geçtiğini anlattı. Bakan Güllüce, şöyle dedi:
"12 Mart bizim çocukluğumuzda çok şenlikli kutlanırdı. Hem neşelenir, hem üzülürdük. Kurtuluşu kutladığımız için sevinir, büyüklerimizden dinlediğimiz dramatik şeylere de üzülürdük. Şairin dediği gibi; 'Biz ölümden çok zulmü görmüş toprakların çocuklarıyız.' Hem ölümü, hem zulmü gördü bu topraklar. Yaşlılarımız çok çilekeş bir hayat yaşadı. İşgal yıllarında çok yokluklar çektiler. Allah hepsine rahmet eylesin, makamları nur olsun diye dua ediyorum."
Kurtuluş törenlerinin yapıldığı Havuzbaşına giden Bakan İdris Güllüce, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu birlikte çelenk koyma törenine katıldı. Törene ayrıca AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak, daire müdürlüri ve çok sayıda kişi katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in yaptığı konuşma ardından folklör ekibinin gösterisi izlendi. Buradaki törenlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve porotokol Kars Kapı Şehitliği'nde gitti. Şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bırakan bakan ve beraberindekiler daha sonra dua ettiler. Bakan Güllüce, şehitlik müzesini ziyaret ettikten sonra gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. BAKAN GÜLLÜCE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINI GEZDİ Şehitlikten çıkan Bakan ve beraberindekiler Erzurum'da yapılan kentsel dönüşüm alanlarını gezdi. Ulucamiye geçen Bakan Güllüce öğlen namazı ardından Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı '12 Mart Erzurum'un Kurtuluş Sevgi Yürüyüşü'ne katıldı. Yürüyüş, Ulucami önünden başlayıp yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde sona erdi. Bakan Güllüce burada Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen'in seçim otobüsüne çıkarak yürüyüşe katılan gençlere seslenirken, "12 Mart Kurtuluşu müberek olsun. Tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Erzurum'un ruhunu kimyasını, insanlığını, erdemini vatan perverliğini bütün vatana şamil kılsın. 12 Mart İstiklal Marşımızın ilan ediliş günü. Onun ruh köküne Erzurum ruh köküne uygun kimyasını sürekli koruyan gençler olun" dedi. 
  Tİ(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)