ERZURUM Valisi Ahmet Altıparmak’ın başlattığı kurumsal kimlik çalışmasıyla, Atatürk önderliğinde yapılan Erzurum Kongresinden esinlenerek ay yıldızı andırır yeni logo ve ‘Görmeden bilemezsin' sloganı tanıtıldı. Valilik tarafından başlatılan markalaşma çalışmaları kapsamında Erzurum’un kurumsal kimliği oluşturuldu. Vali Ahmet Altıparmak önderliğinde başlatılan projeyle, şehrin ulusal ve uluslararası logo ve slogan çalışması tamamlandı. Erzurum’un baş harfini oluşturan logo ve 'Görmeden bilemezsin' slogan tanıtımı Xanadu Otel'de yapıldı. Toplantıya Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kaymakamlar, kamu kurum müdürleri, Renkli Kalem Medya Grubu Başkanı Özer Kestane, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları katıldı.  Her ilin kendine göre medeniyeti ve tarihi olduğuna işaret eden Vali Ahmet Altıparmak, tarihi miras ve değerleri tanıtmanın önemli olduğunu söyledi. İddialı bir logo ve sloganla yola çıktıklarına dikkati çeken Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum'u anlatan logoyu resmi, özel, STK'lar dahil isteyen herkesin kullanabileceğini belirtti.
DERGİ DE YAYIMLANACAK
Logo ve sloganın üzerinde bulunduğu atkı ve bereleri toplantıya katılanlarla tanıtan Vali Ahmet Altıparmak şöyle dedi:
"Elinizdeki kıymetli olan şeyin simgesel anlamda vurgulanması çok önemli. İnsanların ilk gördüğü zaman 'Evet bu Erzurum' diye hafızasında yer etmesi için mutlaka bir kurumsal kimlik çalışması yapmamız gerekiyordu. Bunun için uzun süreli bir çalışma yaptık. Atkı ve berelerin üzerinde herhangi bir kurumun ismi yazılı değil. İsteyen yazdırabilir. Broşürler ve dergimizi de bastırdık. Bu çalışmalarla iddialı biçimde yurt içi ve dışında Erzurum'u en güzel şekilde tanıtacağız. Bir başka yenilik ise 2 ayda bir yayımlanacak olan Erzurum kültür ve turizm dergisi olacak. Dergimiz çok kaliteli ve içeriği çok güzel. Dergiyi torunlarınıza miras olarak kalması için mutlaka saklayacaksınız."
AY- YILDIZIN ANLAMI Renkli Kalem Medya Grubu sanat yönetmeni Recai Çavuşoğlu da, logoyu tasarlarken çıkış noktasının 'e' harfi olduğunu, bunun Erzurumla ilgili farklı değerleri ortaya koymada olanak sağladığını anlattı. Logoyu düşünürken Erzurum tarihine detaylı bakıldığını, 23 Temmuz 1919’daki Erzurum kongresiyle temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağrıştırması için logoya Türk bayrağındaki ay ve yıldız formunun yüklendiğini söyledi. Ay- yıldız kullanımının yurt dışı çalışmalarında da Erzurum- Türkiye çağrışımını artırmayı hedeflediklerini anlatan Recai Çavuşoğlu, "Markanın özü çok şey anlatmaktan ziyade net olmaktır. Ay ve yıldızın yanı sıra tarihi ile kayak vazgeçemediğimiz bir başka özellik. Logodaki yıldızlar ise lirik bir anlatım için kullanıldı. Sloganda kentin tarihi özellikleri, dağı, karı, kültürel değerlerinin görülmesi gerektiğini vurgulamak istedik" diye konuştu.