ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesi, Soma'da yaşanan facia nedeniyle toplu nikah şöleni iptal edildi. Çiftler, belediyede Başkan Ali Korkut'un kıydığı nikahla dünyaevine girdi.
Uluslararası Aile Haftası nedeniyle Yakutiye Belediyesi bugün tarihi Yakutiye Medresenin bulunduğu kent meydanında yapacağı toplu nikah törenini Soma'daki facia nedeniyle iptal etti. Gelin ve damatlıkları giyinen 3 çiftin nikahı belediye nikah dairesinde Ak Partili Başkan Ali Korkut tarafından sade bir törenle kıyıldı. Gelin ve damatların nikah masasında 'evet' demesinin sevincini yakınları bile sevinçle karşılayamadı. Nikah törenine katılan İl Müftüsü Hasan Çınar, Soma'da ölenler için dua etti. Ellerini açıp dua eden genç çiftler, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Böylesine üzücü bir günde nikahımızı sessizce kıydık. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dediler.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, günler öncesinden hazırlık yaptıkları toplu nikah törenini Soma'da yaşanan ve ülkemizi yasa boğan maden kazası nedeniyle iptal ettiklerini söyledi. Çiftlerin nikahlarını belediyede sade bir törenle kıydıklarını ifade eden Başkan Ali Korkut, "Allah ne bizlere ne de başka ülkelere böyle bir felaket göstermesin. Yaşanan bu olay nedeniyle şöleni iptal edip, üç çiftin nikahını sade bir törenle kıydık" diye konuştu.

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)