PALANDÖKEN Kayak Merkezi'nde tatil yapan Polonyalı gazetecilerin kendi aralarında düzenlediği kayak yarışı nefes kesti.
Rus, İran, Ukrayna'dan sonra Polonyalılar da Palandöken'e ilgi göstermeye başladı. Varşova- Erzurum arasında sefer yapan uçaklar, Polonyalıları Palandöken'de tatile getiriyor. Polonyalı 81 gazeteci de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tercihlerini Palandöken'den yana kullandı. Gün boyu Palandöken ya da Konaklı Kayak Merkezi'nde kayak keyfi yapan Polonyalı gazeteciler Xanadu Otel'in çam ağaçları arasından geçen pistlerinde kendi aralarında slalom yarışları düzenledi. 81 gazeteciden 40'ının katıldığı yarışmada heyecanlı dakikalar yaşandı. Yarışmalarda dereceye giren gazeteciler madalya ve kupa ile ödüllendirildi.
Palandöken'de olmaktan son derece memnun olduklarını söyleyen Polonya radyosundan Makgorzata Navkowicz, "Palandöken'e ikinci kez geliyorum. Pistler uzun ve çok güzel. Tatilimiz umduğumuzdan daha iyi gidiyor. Halkı çok yardımsever. Yemekleri ise harika. Hepimiz birkaç kilo aldık. Birçok yerde kayak yaptım ama burada aldığım zevki hiçbir yerde bulamadım. Vatanımızdan uzaktayız ama hiç yabancılık çekmiyoruz" dedi.
Otelin genel müdürü Altuğ Kargı ise Avrupa ve Türkiye'de yaşanan kuraklığın Erzurum'a olumlu yansıdığını ifade etti. Altuğ Kargı, "Kayak için en ideal olan suni karlama yöntemi ile tüm pistlerimiz açık. Palandöken altın dönemini yaşıyor. Pistlerimiz de gece- gündüz kayak yapılabiliyor. Kayağa hasret kalanları Erzurum'a bekliyoruz" diye konuştu.