ERZURUM'un turistik ilçelerinden biri olan Pasinler'de Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği tarafından 'Leğenle Kayak Festivali' düzenlendi.
Bu yıl ilki düzenlenen Leğenle Kayak Festivali ilginç görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar, leğen ve yaptıkları birbirinden güzel kızaklarla kalenin yolunu tuttu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olduğu kaledeki festivale katılanlar unutulmaz bir gün yaşadı. Yanlarında getirdikleri leğenlerin içine oturup kendilerini tepeden aşağı bırakan ilçe halkına zaman zaman kızaklılar da eşlik etti. Pasinler Belediye Başkanı AK Partili Ünsal Sertoğlu da eline Türk bayrağını alarak bindiği kızakla kaydı. Leğen ve kızakla kaymanın ardından kar üstünde karakucak güreşleri yapıldı. Karla kaplı alana kispetleriyle çıkan güreşçiler, hem soğuk havayla hem de rakipleriyle mücadele etti.
Düzenlenen festivale belediye olarak destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, "Kaplıcaları ile ünlü ilçemizde yıllardır çermik şenlikleri ve karakucak festivalleri düzenliyoruz. Bu festivallere kışın da leğen ve kızakla kayma festivalini ekledik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşlılar leğen ve kızakla kayarak çocukluklarına geri döndü. Hepsi bir çocuk gibi eğlendi. Onları görünce ben de dayanamayıp 30 yıl sonra ilk kez kızağa bindim" dedi.
Festivali düzenleyen Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Dernek Başkanı Ünsal Kırmacı ise "Her yıl bu aylarda kalenin etrafında en az bir metre kar olurdu. Ancak bu yıl kar bulmakta güçlük çektik. Kalenin hemen altındaki küçük bir alanda festivali gerçekleştirdik. Amacımız bu festivali geleneksel hale getirmek. Katılanlara semaver çay eşliğinde ekmek arası yumurta ikram ettik. İlçemizde döşemecilik yapan Abdulgafur Penekli'nin yaptığı en iyi tasarlanmış kızağı birinci seçtik" diye konuştu.