ERZURUM'da Türkiye Kamu- Sen üyeleri, Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesini protesto etti. 
Bugün öğle saatlerinde merkez Yakutiye ilçesindeki Atatürk anıtının bulunduğu Havuzbaşı'nda toplanan Kamu-Sen üyeleri, önce 'Kahrolsun PKK', 'Hükumet istifa', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' sloganları attı. MHP İl Başkanı Zekai Kaya'nın da destek verdiği eylem sırasında konuşan Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Başkanı Müfit Bayraktar şunları söyledi:
"Bayrağın kutsallığı, savaş meydanında en yüksek derecesini bulur, bayrağı yere düşürmemek için en yüksek rütbeli askerlerin dahi en küçük bir tereddüt göstermeden şehitliği göze aldıkları görülürdü. Zira bayrağın düşmesi, mağlubiyetle eş değerdir. Malazgirt’te, Kosova’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da bayrak yere düşmesin diye nice yiğitler canlarını seve seve vermişlerdir. Biz, bayrak denince Ulubatlı Hasan’ı biliriz; kınalı kuzularımızı biliriz. Kurtuluş Savaşında 'Ölürsem kefenim olur' diyerek göğsünde bayrak taşıyan kahramanlarımızı hatırlarız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bayrağımızı indirmek isteyen Rum'a haddini bildiren Türk askeriyle gurur duyarız. 'Bayrak inmez, ezan dinmez' diye şehit olan yavrularımıza ağlarız. Bu millet, tarihin var olduğu günden bugüne değin kendisini, varlığını ve bağımsızlığını sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye sayısız şehit vermiş, kan dökmüştür. Siyasi iktidarın yıllardır 'Analar ağlamasın' palavrasıyla devleti değersizleştirme, şehitlik, gazilik, bağımsızlık gibi kavramları milletimizin dimağından söküp atma, teröristle aleni, gizli pazarlık yapmak suretiyle, devletimizin varlığına kastedenlere itibar kazandırma politikası, sonunda bayrağımızın indirilmesi noktasına kadar gelmiştir."
Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri topluca Atatürk'ün gençiliğe hitabesini okudular ve sessizce dağıldılar.

KB(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)