Kerim BURUCU/ ERZURUM,()-PARALİMPİK Oyunları'nda bronz madalya alan Erzurumlu milli okçu Doğan Hancı'ya Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ev hediye edildi.
Milli okçu Doğan Hancı'ya İngiltere'nin başkenti Londra'da 2012 yılında düzenlenen Paralimpik Oyunları'nda makaralı yay kategorisinde bronz madalya aldı. Evli ve 4 çocuk babası olan Doğan Hancı'ya Büyükşehir Belediye Meclisi ev verilmesini kararlaştırdı. Valilik önünde düzenlenen törende Çat yolundaki TOKİ'lerde bulunan evin anahtarını Vali Ahmet Altıparmak, Hancı'nın eşi Hatice Hancı'ya verdi.
Vali Ahmet Altıparmak, sporu ve sporcuyu desteklemek gerektiğini belirterek "Doğan Bey, Paralimpik dalında sadece Erzurum'u değil dünyanın değişik köşelerinde Türkiye'yi temsil ederek bizleri duygulandırmıştır. Başarılarının devamını diliyorum. Onu yetiştiren anneyi, babayı ve her zaman yanında olan eşini, çocuklarını da tebrik ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Doğan beyin bu marifeti de büyükşehir belediyesi tarafından ödüllendirilmiştir" dedi.

KB(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)