ERZURUM Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi eski Başhekimi olan Kamu Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Remzi Arslan, 2013 yılında Erzurum'da 300 çocuk gelinin doğum yaptığını bildirdi.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, kamu hastaneleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hastanelerde geçen yıl 11 bin 168 doğumun gerçekleştiğini anımsatan Prof.Dr. Erdoğan, 1 yıl içerisinde 1431 sezeryenla doğum gerçekleştirildiğini  belirtti. Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nin eski başhekimlerinden olan Kamu Hastaneleri Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Remzi Arslan, 'Çocuk gelinler' ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:
"Erzurum’daki Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nin 2013 yılı istatistiklerine baktığımızda hastane ortamında 250- 300 civarında çocuk gelin, doğum yapmış. Bu çocuk gelinler genellikle kemik yaşı büyük olsa da nüfus cüzdanlarında 18 yaş altı gözüküyor. Bunun nedeni de aileler çocukları geç nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırmalarıdır. 18 yaş altında doğuma gelen çocukları direkt olarak adli mercilere bildiriyoruz ve bu aileler hakkında hukuki işlem uygulanıyor. Bildiğim kadarı ile adliyeye gidenlerin çoğunun yaşı 18'in üzerinde çıkıyor."