Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - AK Partisi merkez Palandöken İlçe Başkanı Fatih Yeşilyurt ile Teşkilat Başkanı Murat Atar hakkında habersiz olarak 137 kişiyi üye yaptıkları gerekçesiyle Erzurum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yeşilyurt ile Atar hakkında 'siyasi partiler kanununa muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi.
Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 137 kişi, 2010- 2012 yılları arasında Ak Parti Palandöken İlçesi'ne üye kaydedildiklerini öğrendi ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı internet sitesinden yapılan üye kayıtları sorgulamasında bu durum belirlenince, Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Fatih Yeşilyurt ile İlçe Yürütme Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkanı Murat Atar hakkında Erzurum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Yeşilyurt verdiği ifadede, üye kayıtlarının Ak Parti Bilgi İşlem Sistemi (AKBİS ) üzerinden direk genel merkeze gittiğini söyledi. Bilgisi ve izni dışında üye kaydı alınanların özellikle kamu görevlilerinin üyeliklerinin parti tüzüğümüzün 13/5 maddesi gereğince iptal işlemlerinin devam ettiğini belirten Fatih Yeşilyurt, ifadesinde şöyle dedi:
"2011 yılı başlarında Sayın Başbakanımızın ve parti genel merkezimizin talimatları ile yoğun bir üyelik kaydı kampanyası başlattık. Kimlerin siyasi partilere üye olabilecekleri yönünde gerekli bilgilendirmeleri yaptık. 2011'de yaklaşık 10 bin, 2013 yılının sonlarına doğru üye sayısı yaklaşık 27 bine çıktı. Bunların içerisinden mensup olduğum siyasi partiyi ve şahsımı yıpratmaya yönelik art niyetli kişi ya da kişilerin de taleplerini farkında olmadan yerine getirmiş olabilirim. Ayrıca herhangi üyelik şartlarını taşamadığı halde teşkilat mensuplarımızdan şifahi talepleri doğrultusunda üye yapmış olabiliriz. Fark ettiğimiz bu üyelikler konusunda sehven üye yapılan kişilerin üyelik kayıtları düşürülmüştür."
Ak Parti Palandöken İlçe Teşkilat Başkanı Murat Atar da benzer şekilde ifade verdi. Aralarında öğretmenlerin de olduğu farklı kurumlardan çoğu memur 137 kişi bugün 2'nci Asliye Ceza Mahkemesine ifade için çağrıldı. Tek tek içeriye alınarak ifadelerine başvurulan 137 kişinin büyük bir kısmı kendilerinden habersiz olarak üye yapıldıkları gerekçesiyle şikayetçi olduklarını söyledi.

HP(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)