Nursima KESKİN- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - ERZURUM'da geceden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Son günlerde bahar havasının yaşandığı kentte yaşayanlar 'Mart ayının sonunda kış geri geldi' yorumunu yaptı.
Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olduğu Erzurum'da gece karla karışık yağmur başladı. Yağış yerini kara bıraktı, cadde ve sokaklar beyaza büründü. Vatandaşlar havanın ısınmasıyla sobaları kaldırdıklarını, yazlık kıyafetleri çıkardıklarını söyledi. Kar yağışına şaşırdıkarını bildiren vatandaşlar "Neredeyse Nisan ayı geldi. Kar yağdığını görüce çok şaşırdık. Hava çok soğuk. Mart ayının sonunda kış geri geldi" diye konuştu.
Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentin Kuzeydoğu'dan gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girdiğini kar ve tipiye karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Yağışla beraber hava sıcaklıklarında 5 ile 8 derece azalacağını belirten yetkililer ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, çatı uçmaları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunmasını istedi.

NK(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)