CUMHURİYETİN kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü Erzurum'da coşkuyla kutlandı. Töreni izlemeye gelen 80 yaşındaki Vahdettin Kotan çevresindekilere 'Andımız'ı okudu. Ağrı'daki kutlamalarda ise Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirildi.
Erzurum'da Havuzbaşı semtinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Ahmet Altıparmak ile eşi Özden Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler ile eşi Ayşenur Küçükler, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ile eşi Perihan Başoğlu, İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, kamu kurum müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, askerler, subaylar, polisler ve vatandaşlar katıldı. Töreni izlemeye gelenlerden 80 yaşındaki Vahdettin Kotan'ın elindeki bayrağı sallayarak 'Andımız'ı okuması dikkat çekti.
Tören sırasında bedensel engelli olan Yasin Sezer asker kıyafeti ve sırtındaki Türk bayrağıyla geçiş yaptı. Tören sonrasında Vali Ahmet Altıparmak, Yasin Sezer ile bir süre sohbet ederek kendisini yormamasını söyledi. Vali Altıparmak daha sonra çocuklara oyuncak verdi. 
Ağrı'daki Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ise valilik bünyesindeki 100 Gülen Yüz Korosu Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdi. Protokol ve vatandaşlar türkülere ilgi gösterdi. Öte yandan Valilik tarafından düzenlenen 2013 yılı 'Köy Güzeli Yarışması'nda dereceye giren ilk 3 köye 30, 20 ve 10 bin lira ödülü Vali Mehmet Tekinarslan verdi.