Turgay İPEK/EZURUM, () - ERZURUM Şeker Fabrikası işçileri, Soma'da yaşanan facianın ardından bir gün süreyle iş bıraktı. İşçiler, fabrika önünde toplanarak Soma'da ölenler için saygı duruşunda bulundu, dua etti.
Merkez Aziziye İlçesi'nde 1956 yılından beri hizmet veren Erzurum Şeker Fabrikası işçileri, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle 1 günlük iş bırakma kararı aldı. Bugün saat 09.00'da fabrika önünde toplanan 250 işçi adına açıklama yapan Şeker-İş Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin işçilere "İşinizin başına gidin ama çalışmayın" dedi ve şöyle devam etti:
"Özelleştirmeler neticesinde patronları para kazanma hırsı sarıyor. Rant elde etme çabaları sonucunda sağlıklı çalışma ortamı ve iş güvenliği önlemleri alınmıyor. Tedbirsizliğin had safhada olduğu bir ortamda yapılan çalışmaların neticesinde buna benzer olaylar kaçınılmaz. Para kazanma uğruna katliam yaşanmaktadır. Bu durumdaki bütün işverenleri lanetle kınıyor, böyle olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz."
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından işçiler Soma'da ölen maden işçileri için ellerini açıp okunan dualara "amin" dedi. Yapılan törenin ardından işçiler sessizce dağıldı.

Tİ(KS/COŞ (FOTOĞRAFLI)