CUMHURİYET'in kuruluş meşalesinin yakıldığı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında yapılan Erzurum Kongresi'nin 95'inci yıl dönümü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla kutlandı. Kutlamalar sırasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Solotürk adlı F- 16 uçağının gösterisi nefesleri kesti.
Erzurum Kongresi'nin kutlama törenleri için Ankara'dan tarifeli uçakla gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile olarak Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Havuzbaşı Semti'nde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Cemil Çiçek'in yanı sıra Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu,  Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, gaziler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları dolayısıyla 3 günlük ulusal yasın devam etmesi nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile kent protokulunun oluşturduğu kortej yürüyüşüne Erzincan Belediyesi'nin mehteran takımı ve atlı polisler eşlik etti. Cumhuriyet Caddesinden geçilerek Kent meydanına kadar yürüyen Çiçek, tarihi Yakutiye Medresesi önündeki ilçelerin standlarını gezdi. Başkan Çiçek, Erzurum PTT Başmüdürlüğü tarafından Yakutiye Medresesi'nde düzenlenen Milli Mücadele Kongresi Pul Sergisi'nin açılışını yaptı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Erzurum Konrgesi'nin başladığı tarihi günün anlamlı olduğunu bildirdi. Cemil Çiçek, "Bunu yeni nesiller, hepimiz daha iyi bilelim, daha iyi yaşayalım diye Meclis Başkanlığı olarak destek veriyoruz. Bu münasebetle ilk defa bu kadar kapsamlı bir program yapıldı. İnşallah seneye daha görkemlisini yaparız" dedi.
Cemil Çiçek ve beraberindekiler daha sonra Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Solotürk uçağının göstesini izledi. F-16 uçağı ile yapılan gösteriyi Erzurumlular nefeslerini tutarak izledi. Cadde ve sokaklara dökülen yüzlerce kişi, gösteriyi cep telefonlarına kaydetti. Başkan Çiçek daha sonra dar gelirli çocuklara bisiklet dağıtım törenine katıldı.

FOTOĞRAFLI