HATAY'ın Erzin İlçesi'ne bağlı Yeşiltepe Köyü sakinleri, 9 ay önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Muhtar Mehmet Dağlar'ın katillerinin bulunması için eylem yaptı.
Erzin'e gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan köylüler, 'Muhtarımızın katillerini bulun' diye slogan attı. Erzin Belediye Başkanı Ak Partili Kasım Şimşek, CHP Erzin Belediye Başkan Adayı Ali Büyüker, MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Oruz, MHP İlçe Başkanı Rıfat Kuşcu'nun da destek verdiği köylüler, ellerinde Türk Bayrakları ve silahlı saldırıda yaşamını yitiren Muhtar Mehmet Dağlar'ın fotoğraflarıyla slogan atarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra bir açıklama yapan Yeşiltepe Köyü Muhtar Azası Hüseyin Bayram, olaydan sonra yetkililerin kendilerine 'Katilleri bulacağız' diye sözler verdiğini öne sürerek, "Aradan 9 ay geçmesine rağmen katiller yakalanmadı. Artık kendi sorunumuzu biz çözeceğiz. Bundan sonra köyümüze yabancıların girmesini istemiyoruz ve siyasiler de köye gelip oy istemesinler" dedi.
Polisin de geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde muhtarın açıklamasının arından köylüler sloganlar atarak Kurtuluş Caddesi'nde yürümeye başladı. Daha sonra aralarında ölen Muhtar Mehmet Dağlar'ın oğlu Mustafa Dağlar'ın da bulunduğu 4 kişi Cumhuriyet Savcısı Hasan Bora Bozdoğan ile görüşerek katillerin bir an önce bulunmasını istediler.
TELEFONUN ARDINDAN EVDEN ÇIKMIŞTI
42 yaşındaki Muhtar Mehmet Dağlar, 5 Nisan 2013'te akşam evinde otururken gelen bir telefon üzerine dışarı çıkmış, otomobilinin yanına geldiği sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.