Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, ()-ERZİNCAN Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu (ESTOYAD) tarafından Suriye'ye 15 TIR yardım gönderildi.
Çok sayıda sivil toplum kuruşunun bir araya gelerek oluşturduğu ESTOYAD, bir ay önce Suriye için yardım kampanyası başlattı. ‘Erzincan’dan Suriye’ye İnsanlık Taşıyoruz’ sloganıyla 800 bin lira değerinde gıda ve giyim malzemesi toplandı. Yardım TIR'ları Suriye'ye eski Terminal binası önünden gönderildi.
ESTOYAD Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Akpınar, 40 kadar sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek platoform oluşturduklarını ve kuruluşun ilk meyvesini verdiğini söyledi. Öğrenciden öğretmene, fakirden zengine, işçiden işverene, tüm Erzincan halkının yardım için seferber olduğunu vurgulayan Erdal Akpınar "Suriyeli mazlum kardeşlerimiz adına halkımız kendine uzatılan yardım elini boş çevirmedi. Bizlerin tek gayesi rabbimizin rızası doğrultusunda yardımlaşmak ve dayanışmak. Bizim inancımıza ve töremize göre mazlumun dini, dili, ırkı, rengi sorulmaz. Başta yakın çevremiz olmak üzere yardıma muhtaç hale gelmiş herkese el uzatmak hem müslümanlığımızın, hem de insanlığımızın gereğidir" diye konuştu.
Müftü Galip Akın tarafından okunan duanın ardından, yola çıkan 15 yardım TIR’ı Reyhanlı ve Kilis sınırından Suriye’deki yetkililere teslim edilecek.

RD(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)