ERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özdemir Ersoy ile Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş için emeklilik töreni düzenlendi.
Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik A Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen emeklilik törenine Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Dekan Yardımcıları, Başhekim Yardımcıları, Anabilim Dalı Başkanları ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Emekli olan öğretim üyelerinin özgeçmişlerinin okunmasının ardından kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulduğu yıldan bugüne belirli olgunluğa ulaştığını ve bundan dolayı da emeklilik törenlerinin sıklaştığını kaydetti. Prof. Dr. Güven, "Emekli olan iki hocamız ile hiç sorun yaşamadan yıllarca uyum içerisinde çalıştık. Yıllarca anabilim dalı başkanlığı da yapan bu hocalarımız, anabilim dallarının birçok sorununu bize yansıtmadan kendileri halletti. Biz hocalarımıza gerek fakültemiz, gerekse hastanemize verdikleri hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise konuşmasında emeklilik törenlerinin genellikle insanlarda karışık duygulara yol açtığını belirtti. Rektör Keleştemur, "Bugün emeklilik töreni düzenlenen değerli iki hocamızla ilişkilerimiz hep iyi oldu. Beraber uzun süre çalıştık. Hocalarımıza verdikleri hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Huzur ve sağlık içerisinde bir emeklilik geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından emekli öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven tarafından plaket ve ödülleri takdim edildi.Prof. Dr. Ersoy’un ismi EEG ve EMG Ünitesine verildi. Başhekimlik Toplantı Salonu’ndaki programın ardından Gevher Nesibe Hastanesi içerisinde bulunan ve Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özdemir Ersoy’un ismi verilen EEG-EMG Ünitesinin açılışı yapıldı. Açılışta oldukça duygulanan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Özsoy, bir vefa örneği sergileyerek kendisinin ismini EEG-EMG ünitesine vermelerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğretim Üyeleri Kafeteryasında düzenlenen kokteylin ardından ise emeklilik töreni sona erdi.

OE(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)