MACARİSTAN'ın Debrecen Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) arasındaki sıkı ilişkiler giderek artıyor. İki üniversite arasında sürdürülen 'Proje 777' kapsamında Macaristan’dan Kayseri’ye gelen 2 öğretim elemanı ve 16 öğrenci başarılı bir çalışma gerçekleştirdi.
ERÜ Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Debrecen Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Husi Geza tarafından her yıl düzenlenen 'Proje 777'nin 4'üncüsü bu yıl Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin desteği ile 2 öğretim elemanı ve 16 öğrencinin katılımyla gerçekleştirildi. Bölüm öğretim üyelerinden Doç.Dr. Selçuk Erkaya’nın, Araştırma Görevlileri Sertaç Savaş’ın, Şaban Ulus ve Ahmet Kırnap’ın da katkılarıyla düzenlenen proje etkinliğinde, özellikle, teknik ve sosyal aktivite ağırlıklı gerçekleştirildi. Programda, Erciyes Dağı, Kapodokya, sanayi bölgesi, bölüm laboratuvarlarında uygulamalı eğitim, dersliklerde eğitim, mobilya fuarına katılım, kent müzesi ve kayseri evleri ziyaretleri ile yoğun bir hafta aktivitesi yapılmış oldu. ayrıca, Kayseri Macar Konsolosluğu da kısa süreli olarak ziyaret edildi. Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şahin Yıldırım, şöyle dedi:
"Öğrencilerimiz üniversitemizin, çok gelişmiş, imkanlarının iyi düzeyde olduğunu, 1 hafta gibi sürenin çok kısa olmasından dolayı, özellikle ayrılırken çok üzgün olduklarını dile getirdi. Macar ögrenciler Kayseri’de özellikle park problemlerinin, trafik kurallarına uyulmamasının, kontrolü olmayan bir bina yapılanmasının, yeşilin az olması nedeniyle, çarpık bir kentleşmenin büyük bir dezavantaj olduğunu da vurguladı."

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)