TÜM Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Ömer Salih Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 200 sendika üyesinin belediyenin en uç mücavir alanına sürgün edildiğini söyledi. Eroğlu, Melih Gökçek için  “Seni uyarıyoruz; Saldırılara karşı aynı şekilde cevap vereceğiz” dedi.
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Eroğlu, Yalova’da belediye başkanlarını ziyaret etti, buralarda çalışan sedika üyelerinin sorunlarını da dinledi.
Belediye başkanlarının seçildikten sonra siyasi kimliğini bir kenara bırakması gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Biliyorsunuz bir yerel yönetimler seçimi vardı. Bu seçimi bitirdik. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde Tüm Bel-Sen yetkili bir sendikadır ve 30 binin üzerinde üyesi vardır. Bugün bu bölgede Çınarcık, Subaşı ve son olarak da Yalova Belediyesi’ni ziyaret edeceğiz, kendilerine başarı temennilerimiz olacak. Önümüzdeki dönemde de çalışanlar adına kendilerinden taleplerimiz olacak. Bu seçimler bitti, herkes göreve başladı. Belediye başkanları seçildikten sonra siyasi kimliğini ve cüppesini çıkarıp, kimseyi ötekileştirmeden görev yapmalı" dedi.
"BÜYÜKŞEHİR, MELİH GÖKÇEK’İN HOLDİNGİ DEĞİLDİR"
Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını kaydeden Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sendika üyesi olan belediye çalışanlarını siyasi kararlar alarak sürgün ettiğini öne sürdü. Eroğlu, şunları söyledi:
"Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan bir olay var. Ankara’da emek ve demokrasi adına çok ciddi saldırılara maruz kalan 200’ün üzerinde arkadaşımız vardır. Melih Gökçek demek ki kendini bu konuda daha önceden şartlandırmış. Tespit ettiği isimler üzerinden bugün 250’ye yakın arkadaşımızı il dışına sürmüştür. Bu da yetmemiş gibi 14 arkadaşımızı Büyükşehrin Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla işten atmıştır. Bu yasal bir uygulama değil. Kesinlikle siyasi bir karardır. Melih Gökçek şunu çok iyi bilmeli; Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek’in holdingi değildir. Şirketi de değildir.  Bu yarın farklı bir kaosu beraberinde getirir. Bunun altında ezilirsin. Seni uyarıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu tür saldırılara karşı aynı şekilde cevap vereceğiz. Biz arkadaşlarımızın yeniden görev yerlerine dönmesini istiyoruz. Ceza alan arkadaşlarımız da rahat olsunlar, sendika olarak bu arkadaşlarımızın yanındayız."

FOTOĞRAFLI