Cem ULUCAN/AYDIN, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yatırımlarda hortumu kestik" dedi.
Aydın'a gelen Bakan Eroğlu, Ak Parti Efeler İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği programda sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Hükümetleri döneminde, daha önce hortumlandığını söylediği paraların vatandaşa yatırım olarak geri döndüğünü ifade eden Bakan Eroğlu, "Bizden önce 32 metre yüksekliğindeki bir gölet 22 yılda, 45 milyon lira yani eski parayla 45 trilyona bitmiş. Biz şimdi burada 34 gölet inşa ediyoruz. Bir göleti 18 ayda bitiriyoruz. 32 metre yüksekliğindeki göleti, sulaması dahil 4.5 milyon liraya tamamlıyoruz. Yatırımlarda hortumu kestik. Faiz lobisinin hortumunu kestik. Böylece bu yatırımlar sizlere akmaya başladı" dedi.
"TÜRKİYE'DE İSTİKRARIN DEVAMI ŞARTTIR"
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı öven Bakan Eroğlu, "Başbakanımız büyük vizyon sahibi, iyi bir devlet adamı. Türkiye'yi nereden nereye getirdiği ortada. Türkiye'de istikrarın devamı şarttır. Siyasi istikrar olmadığı takdirde, ekonomik istikrar da olmaz. Bugünkü ekonomik gelişmeyi tamamen siyasi istikrara borçluyuz" diye konuştu.
KORUMALARDAN SERT MÜDAHALE
Toplantı sonrası Koçarlı İlçesi'nden geldiği ve partili olduğu öğrenilen Şenol Elmacı, Bakan Eroğlu ile görüşmek istedi. Bakan Eroğlu'na köyünün su sıkıntısını anlatacağı öğrenilen Elmacı, korumalar tarafından sert müdahaleyle uzaklaştırıldı.
Toplantının ardından esnafı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Koçarlı ve Çine İlçelerindeki programlarına katılmak için Aydın'dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI