PINARHİSAR’DA ARITMA TESİSİNİN TEMELİ ATILDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ’daki temel atma törenlerinin ardından Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’ne geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platformda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 yıl sonra Ergene’de balık tutacaklarını ifade ederek, "Arıtma tesislerini yapmak ‘bizim hükümetimizin görevi değildir’ gibi bir anlayışa mensup değiliz. Belediyelerimiz bunu yapmalıydı, ama yapamadılar. Onları kenardan seyreden veya suçlayan olamazdık. Sayın Başbakanımızın talimatıyla Veysel Eroğlu bakanımızın koordinasyonun da bu Saray ilçesinde, Pınarhisar ve Babaeski de temel atma törenlerini yaptık. İnşallah Ergene'yi 25-30 yıl öncesi büyüklerimizin hatıralarında olan balık tutma noktasına inşallah 2 yıl sonra getirip, balık tutacağız. Atatürk’ün gölgesinde yatanlar bizi anlayamıyor. Atatürk’ten geçinenler bizi anlayamıyor. Atatürk’ü kullananlar bizi anlayamıyor. Çünkü onların sefa sürmeleri için milleti ayrıştırmaları lazım" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise kalkınmanın anahtarı olarak ifade ettiği Trakya Gelişim Projesi’ne bütün bakanlıkların verdiği desteğin eklendiğinde 15 katrilyonluk bir proje olduğunu söyledi. Konuşmalarından ardından bakanlar Müezzinoğlu ile Veysel Eroğlu ve beraberindekiler atık tesislerinin temelini attı. Ardından Babaeski İlçesi’ndeki temel atma törenine geçen Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Eroğlu burada atık su tesislerinin temel atma törenine katıldı.
SELANİK YOLUNDA YAŞANAN SORUNLAR
Babaeski temel atma töreninin ardından gazetecilere Yunanistan’ın Selanik kentine giderken yaşadığı sorunları anlatan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Arkadaşlar Yunanistan hükümetinin bize olumsuz olarak eleştireceğimiz bir şeyi şu anda söylemek durumunda değilim. Çünkü gümrükteki gecikmelerin aksilikleri direk Yunanistan hükümetini ilgilendirmiyor. Bizim arkadaşların bir kısmının vize sorunları dolayısıyla sorun yaşadık. Gece yarısı konsolosluk açılarak tekrar faksla ilave vize gönderdiler. Dolayısıyla herşeyin altında bir art niyet aramak durumunda olmamalıyız. Barış trenine izin vermiş olmaları ve oraya yaklaşık 2 bin vatandaşımızın gitmiş olması ve gelecek yıllarda da gitmeye devam edeceğimiz için buralarda kriz üretmek gibi bir durum içinde olmamalıyız" diye konuştu.
Babaeskili bir esnafın daveti üzerine ayva tatlısı yiyen Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Eroğlu, açılış törenlerinin ardından akşam yemeğini Lüleburgaz İlçesi’nde Türk Petrolleri tesislerinde yedi. Ardından yeniden Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne geçen bakanlar, uçakla Ankara’ya döndü.

Ali Ümit ÜLKER/ KIRKLARELİ, ()