EMİNE HANIM'I AĞLATAN ŞİİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve İzmir Milletvekilleriyle Ak Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'i makamında ziyaret etti. Başbakan Erdoğan basına kapalı ziyarette "İzmir'de altı ilçe kazandık. Bunların örnek olması lazım. Çok çalışın. Diğer beş belediye başkanı da ilçelerine davet etti. Oralara da gideceğim. Gelirken yollara baktım. Çok kötüydü. Yolları en kısa zamanda yap. Çok borcun olduğunu söylüyorsun. En kısa zamanda öde ve çalışmaya başla" dedi.
Başbakan Erdoğan, Ak Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Şimşek'e de "Sen de belediye başkanlarıyla irtibatını koparma ve çok çalış" diye talimat verdi.
Başbakan Erdoğan daha sonra babasını maden ocağında kaybeden 9 yaşındaki Şennur Sarı'yı kucağına alıp sevdi. Daha önce okuduğu şiirle Kınık'ı ziyarete gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ağlatan minik Şennur aynı şiiri bu kez de Başbakan Erdoğan'ın kucağında okudu. Erdoğan, şiirin sonunda küçük Şennur'a sarılıp uzun süre öperken, Emine Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı dikkat çekti. Bu anları da orda bulunanlardan biri cep telefonuyla kaydetti.
Başbakan Erdoğan belediye çıkışında kendisini yanlarına çağıran vatandaşlara saatini gösterip "Geç kaldım" diyerek ilçeden ayrıldı.

KINIK (İzmir) ()

ED(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)
------------KUTU----------
İşte o şiir

SOMA'daki kömür ocağındaki faciada ölen madencilerden Evren Sarı'nın Köseler İlkokulu 2'inci sınıf öğrencisi olan kızı Şennur Sarı, okuduğu şiirle yürek burktu. Şennur'un yürekleri burkan 'canım babacığım' adlı şiiri şöyle:
'Seni çok seviyorum
Orada mutlu mesut yaşayacaksın
Biliyorum sen cennette yatıyorsun
Biz seni her gün bakmaya geleceğiz
Biz seni göremiyoruz ama fotoğraflardan bakacağız
Sen de üzülme tamam mı babacığım
Küçük yaz demiştin ya yazıyorum
Canım babacığım seni çok çok seviyorum
İyi uyu tamam mı
Toprağın bol, mekanın cennet olsun.