ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde bu yıl 12'ncisi düzenlenen Hamsi Festivali'nde, bedava dağıtılan hamsilerden almaya çalışan binlerce kişi izdihama neden oldu. Festivalde, 40 ton hamsi, 10 bin ekmek, 10 bin paket helva, 5 ton soğan ve 1 ton mangal kömürü dağıtıldı.
Ereğli Belediyesi'nce düzenlenen hamsi festivali bu yıl da büyük ilgi gördü. Sahil bandındaki Amfi Tiyatro'da düzenlenen Hamsi Festivali'ne Ereğli halkıyla beraber çevre il ve ilçelerden binlerce kişi katıldı. Saat 13.00'de başlayan festivalde, temizlenerek hazırlanan 40 ton hamsi balıkçı tekneleriyle festival alanına getirilerek hazırlanan havuzlara döküldü. Balık dağıtımını Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık başlattı. Daha sonra havuzların etrafına toplananlar, balıklardan almak isterken izdihama yol açtı. Hamsilere güçlükle ulaşabilenler kürek bulamayınca balıkları elleriyle poşetlere doldurdu. Hamsi havuzunda balıkların bitmesiyle kamyonlardaki balıklar dağıtılmaya başlandı. Bu sırada balık almaya çalışan kadınlar ezilme tehlikesi yaşadı. Belediye tarafından ücretsiz olarak dağıtılan hamsili pilav, hamsili çorba ve ekmek arası hamsi de vatandaşların izdihamına yol açtı.
Festivalde hamsi ile birlikte 10 bin ekmek, 10 bin paket helva, 5 ton soğan ve 1 ton mangal kömürü ve 650 mangal dağıtıldı. Balıklarını alanlar, belediye ekiplerinin ve kendi kurdukları mangallarda hamsileri pişirerek yedi. Hamsileri yiyenler, müzik eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi. Festivalde konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şunları söyledi;
"Festival çok kalabalık. Allah da yardım ediyor. Havamız da çok güzel. Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar festivale akın ediyor. Bütün mangallarımız hazır vaziyette. Festivalde yaklaşık 40 ton hamsi dağıtacağız. Yan taraflarda balık yıkama yerleri yaptık. Halka, hamsilerini rahat ayıklasınlar ve pişirebilsinler diye büyük düzenekler kurduk. Ayrıca belediye olarak ihaleye çıktık ve festivalde ekmek arası balık da dağıttık. Hamsili pilav ve çorba yaptık. Festivalimize katılan, destek veren herkese teşekkür ediyoruz."