TOPLANTIYA KATILAN ACILI EŞLER KONUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kınık'ta toplantı yaptığı maden işçilerinin yakınları, toplantının ardından 'ya açıklama yaptı. Akdeniz anemisi olan oğlu İsmet Salgın'ın uygun ilik bulunduğu haberini eşi İbrahim Salgın'ı toprağa verdiği gün alan Aynur Salgın, Başbakan Erdoğan'dan ev istedi. Tuvalet ve banyosu dışarıda, iki göz odalı rutubetli evde 3 çocuğu ile yaşayan Salgın, şunları söyledi: "Başbakan toplantıda yaşanılan olayın 'kaza' olduğunu söyledi ben de dedim ki 'bu nasıl kaza Başbakanım? Bir kişi değil iki kişi değil 301 kişi. Ben üç çocukla ortada kaldım' dedim. Başbakan'dan ev istedim. 'Çocuğum iki hafta sonra ameliyat olacak. Rutubetli evde yaşayamaz' dedim. Başbakan evlerin 2015 yılında teslim edileceğini söyledi. Ben de 'o zamana kadar nasıl bekleriz. Zamanım yok' dedim. Kınık Belediye Başkanını bana hemen ev bulunması için görevlendirdi. 'Aileyi hemen taşıyalım' dedi. Belediye Başkanı da 'Evi çok kötü' dedi. Hasta çocuk orada durmamalı. Sağlığını etkiliyor' dedi. Bana göre Başbakan masal anlattı. İnandırıcı gelmedi. Ev sözü veriyor, ama 'iki yıl sonra bitecek' diyor. Bizim hemen eve ihtiyacımız var."
KREDİ KARTI BORÇLARI GELDİ
Aynur Salgın, eşinin maaşının bağlanmadığını, bugün farklı bankalardan toplam 9 bin 800 liralık kredi kartı ödeme emrinin geldiğini belirterek, "Başbakan 'aylıklar verilecek' dedi ben alamadım dondurmuşlar maaşı çekemiyoruz. Ölüm raporu çıkacakmış aylık ondan sonra alınacakmış. Gelen yardımlarla geçiniyorum. Başbakan madende 16 saat çalışmanın altı saate düşürüleceğini söyledi" dedi.
HER AİLEYE ÜÇ DAİRE SÖZÜ VERDİ
Madende eşini kaybeden yaşlı babası Mehmet Arslan'a annesi Hatice Arslan'a zihinsel engelli kardeşi Fatih Arslan'a bakmak zorunda olduğu için çalışamayan iki çocuk annesi Aysel Uslu (35) Başbakan'dan ev istedi. Eşinin borçlarının bir kısmını gelen yardımlarla ödediğini anlatan Uslu, şunları söyledi: "Bu eve 250 lira kira veriyorum. Başbakan'dan ev istedim. O da her aileye üç ev sözü verdi. İş isteyenler de oldu. Başbakan onlara da devlet dairesinde iş sözü verdi. Ben açıklamalardan tatmin oldum. Mutlu oldum."
OKUYANA DESTEK SÖZÜ
Aysel Uslu'nun 15 yaşındaki kızı Büşra Uslu, Başbakan'a imam hatip lisesinde okuduğunu ve babasının vasiyeti üzerine polis olmak istediğini söylediğini anlattı. Büşra Uslu, “Başbakan bana 'okuyacaksın arkandayız. Destek vereceğiz' dedi. Çok mutlu oldum, heyecanlandım" diye konuştu.

Elif DEMİRCİ/ İZMİR, ()

ED (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)