ERDOĞAN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Atatürk Alanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, bugün açılışını yaptıkları 21 tesisin toplam yatırım tutarının 104 trilyon lirayı aştığını belirterek, “Bizim gündemimizde toplu açılışlar var. 30 Mart’ta seçim yaptık ama yan gelip yatmadık. Toplu açılışlara devam ediyoruz. Çalışıyoruz, üretiyoruz. Peki diğerleri ne yapıyor? 12 yıldır ne yapıyorlarsa onu yapıyorlar. 12 yıldır ne yapmıyorlarsa inatla onu yapmamaya devam ediyorlar. Sadece engellemenin, yıkmanın, tahrip etmenin peşindeler. Sadece tahrik etmenin, tuzak kurmanın peşindeler. Gezi olayları çıktı, bu muhalefet o sokak olaylarının arkasına takıldı gitti. 17 - 25 Aralık’ta istiklalimize karşı saldırı düzenlendi, bu muhalefet Pensilvanya’nın peşine takıldı, taşeronluk yaptı. Diyarbakır’da bayrağımıza alçakça saldırı düzenlendi, şimdi onu istismar etmenin peşindeler. Musul’da başkonsolosluğumuz kuşatıldı onu dahi fırsata çevirmenin gayreti içindeler” dedi.

“MUSUL OLAYINI YAZMADAN, ÇİZMEDEN TAKİP EDİN”

Musul olayıyla ilgili yayınlarda duyarlı habercilik yapılmasını istediği yazılı ve görsel medyaya da seslenen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Şu anda yaklaşık 100 kadar vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içindeyken, siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen, yazılı ve görsel medyadan bir şey rica ediyorum. Şu süreci tahrik ederek değil, lütfen yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehte değil, aleyhte gelişmelere neden oluyor. Biz güvenlik güçlerimizle, dış işlerimizle, tüm ilgili birimlerimizle bunu an be an takip ederken yazılı ve görsel medyadaki bu gelişmeler ciddi manada sıkıntı doğuruyor.”

"KÜRESEL ÖLÇEKTEKİ PROJELERİMİZE SALDIRDILAR"

Gezi olaylarında en başta Türkiye ekonomisinin hedef alındığını belirten Başbakan Erdoğan, “Yurtdışındaki yatırımcılara gelmeyin çağrısı yaptılar. İmajımızı sarsmaya çalıştılar. İçeride ‘tüketmeyin, ekonomi dursun’ çağrıları yaptılar. Aralık’ta yine ekonomiyi hedef aldılar. Küresel yatırımlarımıza, havalimanına, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne, Marmaray’a, tüp geçide saldırdılar. Yüksek hızlı trene saldırdılar. 250’ye yakın noktada kabloları kestiler. Küresel ölçekteki projelerimize saldırdılar. Halkbank’a, Ziraat Bankası’na bu şekilde saldırılara devam ettiler. Bunlara karşı dik durduk ve mücadelemizi sürdürdük. Bütün bu tehditlere rağmen Türkiye ekonomisi bunlara hiç aldırmadı. 2013’te yüzde 4, 2014’ün ilk çeyreğinde yüzde 4.3 büyüme kaydetti. Dünyada zirvedeki yerimizi konuyoruz. İhracatta rekorlar kırmaya devam ediyoruz. Merkez Bankası rezervlerimiz yeniden yükseliyor ve dün itibarıyla 131 milyar dolar seviyesi geldi. Faiz düşüyor. Enflasyonla ve işsizlikle mücadelemiz devam ediyor. Muhalefetin tuzaklarına, kumpaslarına, tahriklerine rağmen Türkiye’yi büyütüyoruz ve büyüteceğiz" dedi.

Diyarbakır’da askeri tesis içindeki bayrağın gönderden indirilmesiyle ilgili de muhalefete yüklenen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyarbakır’da bir hain tarafından askeri garnizondaki bayrağımız indirildi. Hiç merak etmeyin, bunun hesabını soracağız ve soruyoruz. O hainin ve onun ipini tutanların araştırılması da hassasiyetle devam ediyor. Ancak asıl önemli olan şu; diyorlar ki, alnının ortasından vurup indireceksin. Kim o? Bahçeli diyor bunu. Bahçeli’ye sormak lazım, sen acaba Diyarbakır’a hayatında kaç defa gittin ya! Sivas’ın ötesinde kaç tane vilayetimize gittin. Tek vatan dediğimiz buradaki topraklarımızs da değil mi? Gidemez. Bu iş yürek işi, yürek. O bayrağa saldıran hain vurulsaydı Doğu ve Güneydoğu’da o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı. Vurulmayıp eylemini tamamlasaydı, diğer bölgelerimizde tahrikler başlayacaktı. O hain vurulmadı ikinci senaryoyu gündeme aldılar. Üniversitelerde gençlerimizi birbirine düşürmek için senaryolar başladı.”

“SİZ ÇIRAK BİLE OLAMADINIZ”

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek, “Kılıçdaroğlu dün çıkmış, utanmadan, sıkılmadan, ‘Erdoğan konuşmamalı, susması lazım’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli. Çok mu rahatsız oldunuz? Biz nerede, ne zaman, nasıl konuşacağımızı gayet iyi biliriz. Ama siz bilmediğiniz için battıkça batıyorsunuz. Çünkü size yakışmıyor. Siz bu işte çırak bile olamadınız. Bunların oyunlarına gelmeyin. Trabzon’un gençleri bu hain pusuya düşmesin. Ne CHP ne MHP bizdeki bayrak sevgisini, bayrak aşkını, tutkusunu ölçebilecek kaliteye ve kalibreye sahip değildir. Onlar bayrağımızın dalgalandığı yerlere gidemiyor. Kendi parti bayraklarını dahi sallayamadıkları yerlerde, Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden nemalanmaya çalışıyorlar. MHP ve CHP’ye soruyorum; siz bayrağı çok severdiniz de, o bayrağın dalgalandığı şehirlere, ilçelere neden gitmiyorsunuz? Neden oralarda siyaset yapmıyorsunuz? 30 Mart’ta CHP de MHP de Doğu ve Güneydoğu’da en küçük bir varlık gösteremediler. CHP ve MHP’ye sesleniyorum; aldığınız oy AK Parti kadar etmiyor, daha neyi konuşuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan bu sırada partililerin “Babalar gününüz kutlu olsun” şeklinde slogan atması üzerine, “Sizin de Babalar Gününüz kutlu olsun. Soma’daki 301 şehidimize, oradaki babalara rahmet etsin. Ebediyete göçmüş babalara da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“BUNLAR SİRK CAMBAZI”

Ardından muhalefete eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Ankara’da Geziciler Türk bayrağını yaktı. Bu CHP onlarla iş tuttu. El ele verdiler. Milletvekilleri bizim polisimize küfretti. Ya Kılıçdaroğlu sen neyi konuşuyorsun ya? Sen önce polisimize küfreden milletvekillerin hakkında ne yaptın onu söyle. Herhangi bir işlem yaptın mı? Diğer milletvekilin de İstanbul’da gelmiş yatıyor TOMA’ların önüne. Elinde de iki tane mermi, bir yerden bulmuş, nerden bulmuşsa. Çünkü bunlar bu işleri iyi bilir. O mermiyi avucunun içinde gösteriyor. Güya polisin mermisiymiş. Bunlar sirk cambazı sirk. Bunların millet sevdası diye derdi yok. Ama bizim millet sevdası diye derdimiz var. CHP ve MHP ve HDP’nin ürettiği nefret diline prim vermeyeceğiz.”

40 ÇÜRÜK YUMURTADAN BİR SAĞLAM YUMURTA OLMAZ

Muhalefetin Gezi olayları ve Aralık’taki operasyonlarda başarısız olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor. Baktılar ki öyle oldu olmadı, böyle oldu olmadı, şimdi cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapalım diye bakınıyorlar. Çatı aday için dolaşıyorlar. Bir inşaata çatıdan mı temelden mi başlanır? Bunların temeli yok temeli. Temeli olmayanın çatısı olur mu? Dedim ya, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Yarın bir araya geleceklermiş. Gelsinler. İşte temel burada. Ama Temel Reis değil ha! Çatıyı kuracak olan işte burası. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 10 Ağustos’ta Trabzonlu hemşehrilerimin göstereceğimiz adaya sahip çıkacağına, farklı siyasi düşünceler içinde olsalar da orada bir olacağımıza inanıyorum. Cumhurbaşkanı adayımız bu kutlu yürüyüşü daha da güçlendirerek bu yolculuğu devam ettirecektir. Hiç kimse bu yürüyüşü durduramaz. Yeni ve büyük Türkiye’yi kimse engelleyemez. Hiçbir tahrik bizim şu kardeşliğimizi zedeleyemez.”

FATİH SULTAN MEHMET PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, eğitime katkıda bulunan hayırseverlere plaket verdi ve törene katılanlarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Erdoğan’a Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethettikten sonra şehre girişinin canlandırıldığı yağlı boya büyük boy bir tablo ile yine Fatih’in yağlıboya portresi hediye edildi. Erdoğan’a verilmek üzere sahne önüne getirilen ve arkasında, “Dünya Lideri” yazılı 53 numaralı Trabzonspor forması ve bordo – mavili kaşkol ise korumalar tarafından kaldırıldı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, partililere bordo – mavili kaşkol attıktan sonra otobüsle havalimanına hareket etti. Erdoğan uçakla Ankara'ya hareket etti.

KONVOYA ÇATMAK ATTI

Bu arada sabah dünürü Sadık Albayrak’ın evinden ayrılarak Valilik binasına hareket eden Başbakan Erdoğan’ın konvoyuna çakmak fırlattığı iddiasıyla bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Atılan yabancı maddenin konvoyda herhangi bir araca ve kişiye isabet etmediği belirtildi.

FOTOĞRAF