BALKONDAN TEPKİYE GÖZALTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı mitingin ardından, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya iki kadının gözaltına alındığını kaydetti.

Başbakanında miting anında bahsettiği ismi açıklanmayan bir kadının el hareketi yapmaktan, evli ve 4 kız çocuğu annesi olan 57 yaşındaki Filiz Akıncı'nın ise 'Başbakan'a hakaret' suçundan gözaltına alındığı öğrenildi.

Filiz Akıncı'nın eşi Dr Naci Akıncı, "Sayın Başbakan aracıyla miting alanını terk ederken bizde ikinci kattaki evimizin balkonundaydık. Eşim kollarını açarak 'Ne işin var İzmir'de' der gibi yaptı. Hakaret eder gibi değil. O an Başbakanla gözgöze gelindi. Başbakan o anı protestovari bir hareket sandı, anladığım kadarıyla. Otobüsünü durdurdu. Yanında yürüyen Başbakanlık korumalarına daireyi isaret etti. 3 dakika sonra içeri korumalar girdi. Bizi gözaltına almak istediler. 'Özür dileyeceksiniz dediler'. Bu arada ben arka plandaydım. Özür dileyecek bişey yapmadık. Ardından karakola getirdiler eşimi, Başbakana hareket suçlamasıyla. İfadesi alınacak ondan sonra savcılık ne karar verirse o olacak" dedi.

Kadir ÖZEN / İZMİR, ()

KÖ(SSA) (FOTOĞRAFLI)