Mikail PELİT/MALATYA, () - AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rakibi olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu İstiklal Marşı'nı bilmemekle suçladı, "Ey monşer senin hayatında ciddi olarak yaptığın ne var" dedi.
Malatya'ya yaklaşık 2 saat gecikmeyle gelen Erdoğan, kürsüye eşi Emine Erdoğan'la çıkıp halkı selamladı. Edoğağan, 30 Mart seçimlerinde Malatya'da Ak Parti'nin kazandığını belirterek, "Malatya CHP ve MHP’ye ders verdi. Malatya, Pensilvanya çetesine, ihanet çetesine dersi verdi" dedi. Malatya'dan 10 Ağustos'ta da partisine en yüksek oyun verileceği il olmasını beklediğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onların ablaları var, bizim ablalarımız 30 Mart’ta onlara dersi verdi. Şimdi inanıyorum ki çok daha farklı ders verilecek. İki gün kaldı çalışacağız gereken dersi de vereceğiz. Onların ağabeyleri var, bizim ağabeylerimiz burada. Bizimkiler daha güçlü, daha kararlı, Pazar günü onlara gereken dersi vereceğiz."
CHP ve MHP'ye gönül verenlerin de kendisine oy vereceğini umduğunu dile getiren Erdoğan, Malatyalı olan Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı seçildiği dönemde olan itirazları hatırlattı. Erdoğan, "O dönem CHP’de sonradan genel başkanlık da yapmış bir isim Deniz Baykal, Özal’a sivil diktatör dedi. Tek adam olma heveslisi dedi. Bugün CHP bize ne söylüyorsa o zamanda Özal’a aynısını söyledi. Menderes’e de aynısını söylediler" diye konuştu.
CHP ve MHP'nin 2010 referandumunda hayır kampanyası başlattığını söyleyen Erdoğan, "CHP, MHP ve HDP adayları benim halkımın karşısına hangi yüzle geliyorlar. Bunların hiç birisi halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemediler ki. Bunlara sandıkta öyle bir tokat vurun ki bir daha bellerini doğrultamasınlar, demokrasinin tokadı farklıdır bunu inşallah gösterelim" dedi.
Erdoğan, MHP'nin YSK'ya başvurarak reklam filmini yasaklatmasından şikayet ederek şöyle dedi:
"Reklam filmini izlediniz mi? Nasıl? Orada millet sahibi olduğu o yıldızı, forsu ehline teslim ediyor. Cumhurbaşkanı forsunda 16 yıldız hem 16 Türk Devletini hem de onların sahibi olan milleti temsil ediyor. Devlet ile millet 10 Ağustos’ta kucaklaşıyor. Bu MHP ne yaptı peki? YSK’ya şikayette bulundu. Neden biliyor musunuz, bu reklam filminde ezan varmış, seccade varmış, namaz kılan bir Anadolu kadını teyzemiz varmış. 6’ya 4 oy çokluğu ile YSK bu reklam filminin o bölümlerinin çıkarılmasına karar verdi. Bunlar ne yaparsa yapsınlar, istedikleri kadar bu yollara başvursunlar."
Rakibi olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da eleştiren Erdoğan, "Öyle bir aday seçtiler ki İstiklal Marşı'nın ne olduğu bilmiyor. Ne diyor Çanakkale Şehitleri, vah vah. Mehmet Akif Ersoy babasının arkadaşı olabilir ama sen o Akif’in muhteşem eserini, İstiklal Marşını bilmiyorsan ne babanın, nede Akif’in suçu var. Profesörmüş ne yazar" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP’ye akıl verdiğini savunan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“CHP Genel Müdürü çıkmış, MHP sokağa çıksın diyor, MHP daha görünür olsun diyor, ortak adayla daha fazla görünün diyor. CHP’nin genel müdürü MHP’ye talimatlar veriyor. Ey Bahçeli, sana da yazıklar olsun. MHP’li kardeşlerime bu muameleyi uygun gördüğün için sana da yazıklar olsun. Ama ben biliyorum ki MHP ve CHP’liler partilerin yönetimine gerekli cevabı pazar günü vereceklerdir."
Ekmeleddin İhsanoğlu'na "Ey monşer senin hayatında ciddi olarak yaptığın ne var" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sen üslup dersini Pensilvanya’daki hocana ver. Ağzını açtığında lanet ve beddua okuyan hocana edep dersi ver. Hey monşer, ağzından çıkanı kulağı duymayan, milletin adayına edepsizce saldıran CHP Genel Müdürüne üslup dersi ver. Sen eğer üslup dersi vereceksen sabah akşam ağzından küfür saçılan MHP liderine ver. Pensilvanya’nın dengesi bozuldu, kendi hükümetine, milletine en ağır beddualar ediyor. Ama bir kez olsun Gazze diyemiyor, İsrail diyemiyor derse efendileri ipini çeker. Rabbim kimseye kıblesini şaşırtmasın, zelil etmesin. CHP genel müdürünün şirazesi dağıldı ne söylediğini bilmiyor. Bunların adayı monşerin de sigortası attı."
CHP Lideri’nin önceki gün CNN Türk’te katıldığı programa da değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çıktı programa Kılıçdaroğlu, 'Ak Parti kitlesin sorgulama yeteneği yok' diyor. 'Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var' diyor. Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış edepsiz bir kadın, 'Müslüman ülkeden bunu beklemek zor değil mi?' diyor. Haddini bil, eline vermişler bir kalem gazete köşesinde yazıyor. Orada saygısızca yüzde 99’u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun, hem seçmene hem Müslümanlara hakaret ediyorsunuz. Siz bu kafayla devam edin. Müslüman diyerek aşağılamaya devam edin. Bu millet sizi hiçbir zaman iktidara getirmeyecek. 10 Ağustos Türkiye için büyük bir değişimin tarihidir. Eski Türkiye’nin kapılarının kapatılacağı yeni Türkiye’nin kapılarının ardına kadar açılacağı bir gündür."
Konuşmasında öğrenci ve velilere de bir müjdesinin olduğunu söyleyen Erdoğan, 2014-2015 eğitim- öğretim yılından geçerli olmak üzere ihtiyaç sahibi öğrencilere özel okullara gidebilmesi için destek vereceklerini açıkladı. Bu çalışmanın tamamlandığını belirten Erdoğan, bu yıl itibariyle hem özel okulları teşvik etmek, hem de yoksul çocuklarında özel okullardan faydalanmasının önünü açacaklarını söyledi. Bu yıldan geçerli olmak üzere okul öncesi öğrenimde 50 bin öğrenciye yıllık 2 bin 500, ilkokulda 50 bin öğrenciye 3 bin, ortaokulda 75 bin öğrenciye yıllık 3 bin 500 ve Lise de de 75 bin öğrenciye yıllık 3 bin 500 lira eğitim desteği vereceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI