Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ne işadamı Erdoğan Demirören'in yaklaşık 2 milyon lira harcayarak yaptıracağı anaokulu ve ilkokulun protokolü Manisa Valiliği'nde imzalandı.
Soma'da 13 Mayıs tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından yapılan yardımlara bir yenisi eklendi. Soma'ya eğitim yardımı yapma kararı alan Milangaz LPG Sanayi Ticaret Dağıtım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören, Soma'ya 2 okul yaptırma sözünü Manisa Valiliği'nde düzenlenen protokolle yerine getirdi.
Valilikte düzenlenen protokole Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Erdoğan Demirören adına Milliyet ve Vatan Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Hamdi Türkmen, Milliyet ve Vatan Gazetesi Manisa Temsilcisi Erdinç Yumrukaya, Manisa Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici katıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'nın yaralarının sarılması için hayırseverlerin büyük destek sağladığını belirterek, yapılacak okulun inşaat çalışmalarının başladığını bildirdi.
Yeni yapılacak okulda 280 öğrencinin eğitim göreceğini açıklayan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Cenkyeri Mahallesi'nde yapılacak okulun maden faciasının yaşandığı yere yakın olduğunu belirterek, "Yapılacak okul öğrencilerin ikili öğretimden kurtulmasını sağlayacak. Soma'daki maden faciasından yara alan çocuklar daha iyi bir eğitim imkanına kavuşacak" diye konuştu.
BİR OKUL DAHA YAPTIRACAK
Yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak 3 derslikli anaokul ve 12 derslikli ilkokulun, ikinci öğretim yılına kadar biteceğini açıklayan Hamdi Türkmen, ilkokula Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu, anaokuluna da Demirören'in eşi Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu ismi verileceğini açıkladı.
Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'nde yapılacak okulun Soma'daki çocukların eğitimine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Türkmen, Erdoğan Demirören'in bir okul daha yaptırmak için girişimde bulunduğunu dile getirdi. Türkmen, "Eğer yer gösterirseniz bir anaokulu daha yaptırılacak. Bunun için taahhüt veriyor" dedi.
HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, okul protokolünün Manisalı hayırseverlere örnek olmasını istedi. Vali Bektaş, "Manisalı hayırseverlerin kapılarını çalacağız, haberleri olsun. Manisa'da deprem riski olan tüm okul binalarını yıkıp yeniden yapmak için hayırseverlerden destek bekliyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve milli eğitim müdürleri okul protokolünü imzaladı.

FOTOĞRAFLI