Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesinde Uluslararası Medeniyet Şurası'nın açılışı ile Yıldız Teknik Üniversitesinde Uluslarası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, ''Sayın Trump bana göre medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojide.  Korumalarım hakkında haklarında daha görmeden gözaltı kararı çıkıyorsa kimse kusura bakmasın ben bu ülkeye medeni demem.'' dedi.
TRUMP'A GÖNDERME
İbn Haldun Üniversitesinde Uluslararası Medeniyet Şurası'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a çok önemli bir mesaj gönderdi. Erdoğan, "Sayın Trump bana göre medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojide. Benim 13 tane korumam kendi davetine gittiğim bir ülkede eğer kalkıp da daha Amerika'da tanımadan, görmeden, bilmeden haklarında, gıyaplarında kalkıp gözaltına alma kararı çıkıyorsa kusura bakmasınlar, ben bu ülkeye medeni demem. Beni davet edeceksin, yanımda korumalarım, ben bir ülkenin Cumhurbaşkanıyım ve teröristlere orada adeta bizi dövdürmeyle, tehditle karşı karşıya bırakacaksın ve kendi korumalarım bizimle ilgili tedbir alacak, hele hele iki tanesi orada hiç yok, eşimin korumaları ve bunlarla ilgili savcı gözaltına alma kararı verecek. Böyle adalet olur mu?" ifadelerini kullandı.
''İSMLA TERÖR YAN YANA OLAMAZ''

Erdoğan, "Bugün aziz dinimizi terör örgütleri üzerinden öylesine bir yere konumlandırmaya çalışıyorlar ki böyle olmadığını anlatmaya çalışmaktan çoğu zaman hakikati ifade etmeye fırsat bulamıyoruz. Şu anda birçok insanlar çıktı, türedi. Bu türedi tipler sünneti ciddi manada tartışır hale geldiler. Bu tartışmaların özellikle ülkemizde yapılması bizler için ciddi manada bir üzüntü sebebidir. Şunu açık, net söylemek zorundayım. Hoca olmak ahkâm kesmek yetkisini kimseye vermiyor. Dolayısıyla Sevgili Peygamberimizin sünnetini tartışma yetkisini de onlara vermiyor. Bu tartışmaları açmak aslında bir neslin ifsadı anlamındadır. Bu nesli ifsad etme hakkını kimse onlara vermemiştir. Böyle bir tarz ile siyasete giremezler, girerlerse de bedelini ağır öderler" dedi.
''BEŞ ÜLKE DÜNYANIN KADERİNİ BELİRLİYOR''
''Dünya 5'ten büyüktür itirazımız, adalete çağrı boyutuyla aynı zamanda bir medeniyet çığlığıdır.'' diyen Erdoğan, ''Ne demek dünya 5, olur mu bu böyle bir şey? İkinci Dünya Savaşı'nın şartları bir kenarda, bugünün şartları bir kenarda. Beş ülke dünyanın kaderini belirliyor, onların dudaklarından ne dökülürse netice o. Böyle bir şey olamaz. İkinci Dünya Savaşı geride kaldı, bugün başka bir dünya var. Bütün hadiseler güncellenirken siyasetin bu noktadaki kaderinin güncellenmesi gerekir.'' şeklinde konuştu.
''TRUMP MÜSLÜMANLARA 'TERÖRİST' DİYOR''
Sözlerine devam eden Erdoğan şu ifadeleri kullandı; "Amerika'da Sayın Trump bakıyorsunuz Müslümanlara 'terörist' ifadesini kullanıyor. 'Bak böyle bir şey yok' dediğimizde de savunamıyor. Hadi buyur, Myanmar'da bazı Budistler terörist olarak Rohingya Müslümanlarını öldürdüler. Peki Budistlerle ilgili aynı şeyi söyleyebiliyorlar mı, yok. Niye? Onlar yoga yapıyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Hristiyan teröristler için böyle bir şey söylüyorlar mı, Yahudi teröristler için böyle bir şey söylüyorlar mı, yok. Varsa yoksa İslami terör diyorlar. Defaatle anlatıyoruz, olamaz."