BAŞBAKAN BELEDİYENİN İFTARINA KATILDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de AK Parti İl başkanlığı binasını açılışının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Adalet Parkı'nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar öncesinde kuran okundu. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alanda, iftar alanına vatandaşların tükenmez kalem bile sokmasına izin verilmedi, kalemlere polislerce toplandı.

Burada vatandaşlarla birlikte iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, kentteki ikinci konuşmasını yaptı. 30 Martta Denizli'nin AK Parti'ye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek söze başlayan Başbakan Erdoğan, "Biliyorsunuz Samsun'da kutlu bir başlangıç yaptık. Kurtuluş mücadelemizin ilk adımıydı Samsun. Geceyi Samsun'da geçirdik. Ertesi gün Canik İlçesi'ne uğradık. Acık hava mitingi yaptık. Hepsinde heyecan vardı. Oradan da Erzurum'a geçtik sıcağa rağmen yoğun bir karşılamanın olması bizleri memnun etti. Sivas Kongresi ardından Erzurum kongresi. Üçüncü büyük şehir olarak Denizli'de sizlerle bir arada olduk. Denizli bizi yine bağrına bastı. Bu arada Sivas'a da uğrayacağız bir ara. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Denizli'den de rekor bir destek bekliyorum. Sadece cumhurbaşkanı seçmeyeceksiniz. Bir dönem sona erecek, yeni bir dönemi açacaksınız. Bu bizim için bir son değil, bir nokta değil sadece yeni bir başlangıçtır. Yeni bir formatta yeni biri unvanla sürdüreceğiz. İstiklal şairinin, istiklal marşındaki gibi ‘korkma' diye başlaması bizim için rehber oldu. Biz millete hizmet yolculuğuna başlarken oradan ilham aldık. Vesayetten korkmadan üzerine gittik. Hepsinin de üstesinden geldik. 12 yılda milletimiz nice krizle karşı karşıya kaldı. Milletimizin kararlı duruşuyla bu krizleri aşmayı başardık" dedi.

CEMAATE SERT TEPKİ GÖSTERDİ, KRİPTOLO TELEFON AÇIKLAMASI YAPTI

Cemaate iftar sonraki konuşmasında da ağır eleştirilerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Hükümetimize partimize karşı birçok oyun oynandı. Bir kısmı beklediğimiz hazırlıklı olduğumuz, oyunlardı. Ama bazı tuzaklar bizi bile şaşırttı. Pensilvanya'nın CHP ve MHP'yi de yanına alıp güdümüne aldığı şey bunlarının en alçakçası sinsisi oldu. Pek çok kişi bunları bizim aile meselemiz olarak gördü. Bu kriptolu telefon dediğiniz özel hatlardır. Bunların bu telefonları dinlendiğini söylediğimizde, bunlar dinlenemez dediler. Bugün dedim ya inlerine gireceğiz. İlgili bakanlık tespitlerini getirdi. Nasıl dinlemişler. Kimleri dinlemişler. Cumhurbaşkanından tutunuz bakanlıklara, silahlı kuvvetler, tüm bakanlarımızı tek tek dinlemişler. Bunlarla şantaj kasetleri hazırlandı. Bunlarla şantaj yaparak bürokraside istediklerini istedikleri yerlere getirdiler. Bu ulusal güvenliğe tehdittir. Bu mücadeleyi o makama çıktığım zamanda devam ettireceğim. Son nefesimi verinceye kadar bu mücadelemi vereceğim. Bu milletinin birliğini beraberliğini kimsenin bozmaya hakkı yok.



Pensilvanya'da oturmaya inzivaya çekilmeye gerek yok. Gel Bursa'ya gel İstanbul'a, gel Hacıbayramı Veli'ye burada inzivaya çekil. Vatanseversen gel. Niye pensilvanya'da oturuyorsun, yoksa oradan mı medet umuyorsun. 17 Aralık çok boyutlu bir saldırısıydı. Türkiye'nin büyümesiyle ilgili hedeflerine, sadece şahsıma değil, Türkiye'ye Türk milletine diz çöktürmek hedeflendi. Geçmişte farklı şekilde Türkiye gördü bu saldırıları. Maalesef her seferinde başarılı oldular. Son saldırı Pensilvanyanın bürokrasideki desteğiyle bizim üzerimizden oldu ve bunları bertaraf ettik. Sadece bertaraf etmedik, bu taarruzlara bir daha maruz kalmamak için de gerekli tedbirleri aldık. Bu konuyu cumhurbaşkanı olsam da takip edeceğim. Bu kirli ve hain yapıyla sonuna kadar mücadele edeceğim."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'de hep sancılı olduğunu da dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bin bir türlü denge içinde seçilen cumhurbaşkanı, onları seçene lobilerin temsilcileri olarak hareket etti. Dengelerin sesi oldu. Biz hamdolsun herhangi bir dengenin lobilerin adamı olarak gelmiyoruz. Bu kardeşiniz milletin içinden milletin adamı olarak geliyor. Önümüzde bir ay var. 10 Ağustos tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını cumhurun bizzat kendisi seçecek. Ve yeni bir dönem başlayacak. Muhalefet partileri cumhurbaşkanını halkın seçmesini engellemek için hayır kampanyaları düzenledi. Şimdi nasıl halktan gidip destek isteyecekler. Siz parlamento da bu işin olmasını istemediniz. 367 garabetini siz çıkardınız. Öyle mi istiyorsunuz al size böyle. Al şimdi 10 Ağustos millete gelecekler, milletimiz gereğini ortaya koyacaktır. O gün cumhurbaşkanını milletinin seçmesine engel olanlar şimdi ittifak halinde; bunlar ruh ikizi, hatta ruh üçüzüdür. Büyüklerimizin güzel bir sözü vardır. 40 çürük yumurtayı bir araya getirseniz bir sağlam yumurta etmez. Bu defada inşallah hüsrana uğrayacaklar. Bunu bildikleri için bir yandan kampanya yürütüyorlar, bir yandan da çamur atmaya kulp takmaya çalışıyorlar. Anayasa mahkemesi zaten ikinci adresleriydi. Bu kez yüksek seçim kuruluna gittiler, aday siyaset üstü olsun dediler. Kendileri cesaret edip aday olmadılar. Cumhurbaşkanını siyaset dışından olsun dediler. O zaman siz neden partinin başında duruyorsunuz. Biz cumhurbaşkanının yetkilerini sonuna kadar kullanacağız dedikçe rahatsız oluyorlar çünkü alışmışlar o makamda temsili birisinin olmasına. Evet biz farklı bir cumhurbaşkanı olacağız ,bugüne kadar her sözümüzün arkasında olduğumuz gibi bunu da yerine getireceğiz. AK Parti 2001 yılında kurulmuş bir parti ama temsili ettiği anlayış binlerce yıldır bu milletinin kalbini oluşturan anlayıştır. Bizim anlayışımızda makamlar için yarış olmamıştır. Olmamalıdır. Bizim anlayışımızda sadece millete hizmete yarış vardır. 10 Ağustos'a kadar kimseye tatil yok. 10 Ağustos'a kadar herkesin çalışacağına inanıyorum. İnşallah 10 Ağustos'tan sonra bu defa da cumhurbaşkanı olarak geleceğim. Sizlerle muhabbetimizi daha sıkı şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından yerel seçim çalışmaları sırasında, 15 Mart tarihinde Sarayköy'de AK Parti bayrağı astığı sırada binadan düşüp yaralanan Uğur Şeker ile sohbet etti. Ardından da iftar alanında kurulan çadırda namazını kıldı.

DENİZLİ, ()

FOTOĞRAF